avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua , am incheiat in urma cu 4 ani un contract de vanzare-cumparare cu o ruda ( nu am vrut donatie sa nu poata fi contestat ) , problema se pune asa , acum dupa 4 ani daca persoanei ce mi-a facut vanzare cumparare nu ii mai convine , poate face ceva ? deoarece apar mereu conflicte , inclusiv azi , mi s-a dat peste nas ca cica o sa ma aranjeze ca persoana ce mi-a facut actele nu a acceptat banii ce ii veneau iar prin asta ar rezulta ca actele pot fi anulate .

Intrebari ar fi :
1-daca actele de vanzare-cumparare s-au facut la notar de catre mine si vechiul propietar pot fi anulate in vreun fel?
2-daca persoana nu a vrut banii ce ii veneau in schimbul propietatii se poate face ceva ?

Daca este nevoie de mai multe detalii astept un reply si adaug .
Cel mai recent răspuns: ContSters323672 , utilizator 20:46, 17 Iunie 2014
Actele "se strica" in urma unui proces in instanta si este nevoie de dovezi serioase pentru asta. A semnat actul in fata notarului in care se mentioneaza suma primita, a fost sanatos/sanatoasa la cap, gata ! E foarte greu si costisitor sa strici actul doar asa, ca ti s-a pus pata pe cumparator si ca ai fi putut obtine mai multi bani de la el.
Daca aveti documentele de plata si dovediti ca ati achitat pretul integral si la timp,e treaba ei daca s-a razgandit.Practic nu prea are ce sa va faca ,dar asta doar judecand strict prin prisma a ceea ce relatati.De obicei lucrurile sunt mai complicate in realitate,asa ca va sfatuiesc sa consultati un avocat ,prezentand acte si detalii .Succes!
In contract scrie asa " Pretul acestei vanzari este de x euro , echivalentul in scopul exclusiv al taxarii a sumei de xlei , calculat la cursul bnr ..... , pe care eu vanzatoarea l-am primit in intregime de la cumparator , astazi data autentificarii prezentului inscris .
Deoarece eram minor , s-a completat asta
Eu , "mama" , casatorita blabla , donez fiului meu x , suma de x , pentru a achita pretul imobilului descris mai sus .
Deoarece apar mereu certuri cu persoana ce mi-a facut vanzarea (ruda) , alta ruda a adus la acord cu vanzatorul cica sa ma dea in judecata pentru anularea contractului cu motivul ca nu a dorit vanzatorul banii ( asta din ce a iesit din cearta de azi (el are ca scop sa il imbarlige pe vanzator sa se dea pe langa el sa puna apoi el mana pe propietate ceea ce urmarea cu mult inainte sa imi dea mie )
daca persoana nu a vrut banii ce ii veneau in schimbul propietatii se poate face ceva

pe care eu vanzatoarea l-am primit in intregime de la cumparator ,

Nu e aceeasi persoana ?
daca a declarat ca i-a primit, inseamna ca i-a primit.
Ce inseamna ca nu i-a vrut ? daca nu i-a vrut, unde au ramas, pe masa notarului ?
Lasati-l sa faca actiune in instanta.Ceea ce a ,,iesit din cearta de azi'',sunt vorbe,ceea ce scrie in acte sunt dovezi.

Alte discuții în legătură

Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)
Acte neautentice draghiciion draghiciion Am uratorul caz: Mama a decedat in urma cu 10 ani ,am tata vitreg fara descendenti(are nepoti). Succesiunea nu s-a dezbatut din lipsa de bani. nu e ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil un singur exemplar din 6 mariuscilin mariuscilin buna ziua vreau sa cumpar un imobil si vanzatorul are contract de vanzare cumparare 1 singur exemplar din 6 contractu a fost realizat in anu 1996 EL A facut ... (vezi toată discuția)