am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului dar nu a primit banii. poate cineva sa-mi spuna daca mai pot sa fac ceva , deoarece tatal meu nu a avut certificat de negrevare la notar si ulterior s-a stabilit ca are si o problema psihica. se poate rezilia acest act?
In actul de vanzare - cumparare trebuie sa scrie cum s-a achitat pretul. Daca in contract scrie ca pretul s-a achitat la momentul incheierii actului nu prea mai aveti sanse pentru ca se presupune ca pretul s-a achitat asa cum scrie in actul translativ de proprietate. Cu privire la problema psihica ati putea solicita anularea actului doar daca puteti dovedi ca prin existenta acesteia capacitatea de discernamant a tatalui dumneavoastra era afectata.
in actul de vanzare cumparare scrie:
" Pretul vanzarii-cumpararii este de X lei RON, suma pe care am primit-o integral de la cumparator.........................................."
nu mai pot face nimic?
Ceea ce ati scris dvs in Mesajul anterior va da raspunsul...ea continua in felul urmator...aceasta declaratie a mea a vanzatorului adica tinand loc de Chitanta descarcatoare de primire a pretului. Fiind in act autentic inserata , caci asa se procedeaza, cand se primeste banii in numerar si integral in momentul semnarii actului autentic nu aveti ce face.