avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicitul meu vinde apartamentul lui insusi la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicitul meu vinde apartamentul lui insusi la pretul minim si nu-mi mi-a dat banii rezultati din vanzare.

Buna ziua la toata lumea.
Am si eu o dilema.
Eu ALINZ am avut un apartament si la-m imputernicit pe ADIZ sa vanda apartamentul in numele meu.

In imputernicire scrie "sa vanda in numele meu si pentru mine , oricui crede de cuviinta, la pretul si in conditiile pe care le va stabili singur mandatarul meu, imobilul situat in ..... ce am dobandit prin cumparare. In vederea aducerii la indeplinire a prezentului mandat, mandatarul meu va solicita si obtine actele necesare in vederea incheierii in forma autentica a contractului de vanzare cumparare, va stabili si incasa pretul, va semna antecontractul si contractul de vanzare in forma autentica, va consimti la intabularea dreptului de proprietate al cumparatorilor in CF, semnad in numele meu si pentru mine oriunde va fi nevoie, semnatura sa fiindu-mi opozabila."

La 3 zile de la imputernicire, ADIZ vinde apartamentul in numele meu , lui insusi si nevestei sale SIMONAZ pentru pretul de 30.000 RON.

In contractul de vanzare cumparare scrie "
Subsemnatul vanzator vand cumparatorilor intregul meu drept de proprietate asupra imobilului situat in ............., impreuna cu dreptul de coproprietate perpetua si fortata din partile comune ale blocului ce am dobandit prin cumparare conform contractului de vanzare cumparare autentificat sub nr XXX/XXXX la BNP XXXXX din XXXX asa cum sa inscris si in CF sub XXXX.
Pretul vanzarii stabilit de comun acord este de 30.000 ron care a fost achitat azi, data semnarii si autentificarii actului
Preluarea in stapinire a imobilului de catre cumparatori se face incepand de azi data semnarii si autentificarii actului iar stapanirea de drept se face odata cu semnarea si autentificarea actului.
"

La cumparatori apar semnaturile lui ADIZ si SIMONAZ si la vanzator semnatura lui ADIZ.
Eu ALINZ inca nu am primit banii, cei 30.000 ron rezultati in urma vanzarii apartamentului de la imputernicitul/mandatarul meu ADIZ (care este si cumparator.)
Ce pot face in cazul acesta ? Banuiesc ca numai in instanta pot rezolva aceasta problema.
Pot sa ma adresez instantei sa primesc cei 30.000 ron si sa pun sechestru pe apartament ca sa nu se vanda in timpul procesului sau sa anulez contractul de vanzare-cumparare ?
Daca mai aveti nevoie de informatii va stau la dispozitie
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:40, 15 Octombrie 2010
buna ziua.
sigur ca puteti promova in instanta o astfel de actiune.
ioana_cristea a scris:

buna ziua.
sigur ca puteti promova in instanta o astfel de actiune.

Multumesc de raspuns.
Deoarece nu scrie nimica in imputernicire ce se intampla cu banii de la vanzarea apartamentului, cum ajung de la mandatar la mine si fiindca nu mi-a dat banii si nici nu exista un act cum ca mi-ar fi dat banii, sunt sanse de castig ? Sau datorita imputernicirii se considera ca eu am primit deja banii de la mandatar ?

Ce este indicat sa atac ?
Pe ADIZ ca mandatarul meu sa-mi dea banii ?
Sau ca sa anulez contractul de vanzare-cumparare ?
Care parte ar avea sanse de reusita mai mare ? si care ar dura mai putin timp?
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
alinz, utilizator
Aveti posibilitatea sa promovati actiune si impotriva mandatarului cu obligatia restituirii sumei ,cat si actiune revocatorie (pauliana),prin care sa solicitati revocarea contractului de vanzare-cumparare
Totodata,pentru preintampinarea altor situatii neplacute ,in baza certificatului de grefa,se impune sa solicitati oficial ca OCPI,in temeiul art 22 din L nr 7/1996 sa noteze in evidente ca imobilul face obiectul unui dosar pe rol
Multumesc de raspuns
ynocentta a scris:

Aveti posibilitatea sa promovati actiune si impotriva mandatarului cu obligatia restituirii sumei ,cat si actiune revocatorie (pauliana),prin care sa solicitati revocarea contractului de vanzare-cumparare

Care ar fi distanta maxima in timp in care pot sa il dau in judecata pentru revocarea contractului de vanzare cumparare. ?
1 an, 3 ani , 5 ani ? de la data vanzarii .

Mai am o problema. In cazul ca il dau in judecata pentru recuperarea celor 30.000 ron, cum pot demonstra ca nu mi-a dat banii ? O sa fie cuvantul lui impotriva cuvantului meu, sau poate vine cu martori mincinosi . Se poate sa ma protejez cumva ?

Alte discuții în legătură

Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)
procura Veronica Popescu Veronica Popescu Pot ataca procura pe care o voi reda in continuare cuvant cu cuvant, motivul fiind ca prin aceasta procura nu i se permitea persoanei imputernicite sa vanda? ... (vezi toată discuția)
Declaratie intrare bani in cont in urma v-c apartament. dever dever Salutare, Am urmatoarea situatie: - x (parintele) are procura prin care poate incasa banii lui z, t (copii) in urma vanzarii unui imobil (proprietar z, ... (vezi toată discuția)