- x (parintele) are procura prin care poate incasa banii lui z, t (copii) in urma vanzarii unui imobil (proprietar z, t).
- eu cumpar de la z,t imobilul prin x (care are documente autentificate prin care poate realiza vanzarea si incasarea), virez banii in cont bancar lui x, prin specificarea contractului .
Cei de la notar mi-au spus:
- va trebui sa iau de la X un extras de cont prin care sa rezulte ca au intrat banii. Este ok din punctul meu de vedere.
Mai trebuie alte documente in acest sens? Declaratii la notar ca au intrat banii, etc?
Multumesc!
Este de ajuns un extras de cont. Aceasta pentru ca in cuprinsul actului de vanzare cumparare, vanzatorul declara ca a primit pretul de la cumparatori , integral azi, data autentificarii, iar cumparatorii declara ca au platit pretul.
Multumesc.
Eu iau extras de cont de la cel care are imputernicirea si inchid acest circuit.
Problema mea este daca banii nu ajung la beneficiari? (sanse mici, dar nu te joci).
In contract spune "cont deschis pe numele mandatarului (imputernicitului) in beneficiul nostru (a celor care au dat procura).
Cred ca extrasul de cont si ordinul de plata sunt suficiente. Cu toate acestea, am intalnit situatii in care banca creditoare solicita, pe langa aceste dovezi, declaratii autentice din partea vanzatorului privind incasarea sumelor respective. Ceea ce mi se pare exagerat.