avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Al doilea avans pe baza unui contract de vanzare cumparare

Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi construit. La momentul semnarii antecontractului am achitat promitentilor vanzatori suma de 10 mii euro, declarata in contract. De asemenea, am convenit cu promitentii ca in momentul in care se ajunge la un anumit stadiu in contructia imobilului, sa le mai achitam inca un avans de 10 mii euro, de asemenea stipulat in antecontract. Citez: "Noi, XX si XY declaram ca am achitat numitilor YY si YX, promitenti vanzatori, astazi, data autentificarii prezentului contract suma de 10.000 euro, in numerar, reprezentand avansul din pretul integral ....... urmand ca la data executiei constructiei in stadiul -la rosu- sa se achite suma de 10.000 euro, iar pana la data de xx.xx.xx sa se perfecteze contractul de vanzare-cumparare in forma autentica... ". Ajungand la faza celui de-al doilea avans, notarul a transmis promitentilor vanzatori faptul ca nu trebuie sa realizam un act aditional antecontractului, intrucat plata se va face prin intermediul bancii si vom folosi dovada platii furnizata de banca in momentul in care vom realiza perfectarea contractului. Intrebarea mea este daca este necesar sa insist in realizarea unui act aditional pentru suma pe care urmeaza sa o transferam promitentilor vanzatori, sau dovada furnizata de banca in urma transferului poate fi considerata ca dovada a efectuarii platii in cazul unei eventuale neintelegeri.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
DanCI85, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 18:06, 16 Octombrie 2019
Buna ziua,
Pe langa dovada de la banca, acele 'detalii" unde scrii ce reprezinta suma..., nu ar strica sa aveti si o "hartie'semnata de vanzator, o declaratie in care sa spuna ce reprezinta suma si in baza carui act a fost virata in contul dumnealui.
Ceva de genul....
Eu, X, am primit suma de... , conform antecontractului de v-c nr...din data de...., incheiat intre mine si domnul/doamna..... reprezentand....

Data


Semnatura si stampila
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi perfectata o declaratie notariala, care sa ateste pretul primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)