avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil- modalitate de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil- modalitate de plata

am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere !
vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am undeva la 22 de mii de euro. este posibil ca eu sa achit cei 22 de mii de euro si restul banilor in maxim 6 luni ?
proprietara s-a interesat si a zis ca nu prea e de acord deoarece ia zis ei cineva cum ca daca nu i se achita toata suma ea nu se poate atinge de acei bani care ii transfer eu in contul ei.
multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: sergiu_ionescu , utilizator 21:11, 8 Septembrie 2015
Puteti incheia o promisiune bilatreala de vanzare-cumparare,sau un contract de vanzare-cumparare cu rezerva dreptului de proprietate pana la achitarea integrala a pretului, mergeti la un notar public ptr.autentificare act.
multumesc frumos ! dar mai am o intrebare pe care a pus-o proprietara : ea se poate atinge de banii pe care eu ii transfer chiar daca nu sunt toti si sunt doar o parte din ei? ea ii poate folosi?
Bineinteles,doar daca nu-i treceti dvs.vreo clauza de interdictie sau limitare.
Da , poate fi incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, solo consensu, prin simplul acord de vointa a partilor contractante, fara a fi necesara o alta formalitate.


Vanzarea va fi perfectata la momentul efectarii cadastrului si a procedarii la intabulare.

Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin contractul propriu zis.
Prin incheierea contractului propriu zis practic se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.


Succes.
multumesc frumos pentru raspunsuri ! respect sarumana si buna seara !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune mostenire ninasave ninasave Buna ziua Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari laura_agapy laura_agapy se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea? (vezi toată discuția)