avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari

se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea?
deja intervin complicatii.

ar fi bine sa se sisteze starea de indiviziune cu privire la imobilul respectiv, prin partaj, urmand inscrierea in CF a dreptului de proprietate. apoi, puteti incheia un antecontract sau contract notarial autentic.

insa, daca doriti va puteti instraina cota-parte ideala din dreptul de proprietate asupra imobilului catre o alta persoana

problema sta in felul urmator.imobilul are 4 copropietari.eu ,mama,cumnata si nepoata mea.mama are cel mai mult pentru ca e casa ei.mama vrea sa-mi vanda mie cota parte a ei dar nu poate acum pentru ca nu avem cadastru si intabulare.avem probleme cu terenul din curte si ne judecam pentru asta.in act scrie ca,curtea are 187 mp si in realitate la masuratori a iesit 400 mp.asa ca abia din ianuarie incepe judecata pentru teren.mama nu mai vrea sa astepte sa terminam cadastru si intabulare.fiind f bolnava.ar vrea sa faca ceva sa-mi vanda mie cota parte a ei din imobil.cum trebuie sa procedam?va rog frumos

se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea?

Da , poate fi incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, solo consensu, prin simplul acord de vointa a partilor contractante, fara a fi necesara o alta formalitate.

Vanzarea va fi perfectata la momentul efectarii cadastrului si a procedarii la intabulare.

Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin contractul propriu zis.
Prin incheierea contractului propriu zis practic se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc frumos.Va doresc succes in cariera.
Mai am o intrebare.este valabil acest antecontract de vanzare cumparare daca se intampla ceva cu vanzatorul?? va intreb pentru ca vanzatorul este mama mea,in varsta de 82 ani,si chiar de frica asta vrea sa-mi vanda mie cu antecontract,nu crede ca va mai trai pana terminam actele de cadastru si intabulare.in cazul acesta antecontractul mai e valabil?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
laura_agapy a scris:

... vanzatorul este mama mea,in varsta de 82 ani,si chiar de frica asta vrea sa-mi vanda mie cu antecontract,

Prin antecontract nu va vinde, e doar promisiunea de vanzare... deci proprietatea ramane tot a sa, iar daca inceteaza din viata trebuie dezbatuta succesiunea.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mostenire ninasave ninasave Buna ziua Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)