avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune mostenire

Buna ziua
Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu si nici in viitor nu va locui. Cel ce nu locuieste in casa nu vrea sa cheltuie niciun ban sa faca iesirea din indiviziune Cel ce locuieste nu are posibilitati sa o faca . Daca vor face un act de mana cu martori cu partea care ii revine fiecaruia cu specificarea camerelor ,curtii ,folosirea fantanii din curte ,peste ani daca vor sa faca iesirea din indiviziune se tine cont de acest act ? Daca cel ce locuieste in casa plateste impozit pe partea lui la primarie si celalalt nu il afecteaza pe platitor ? Mentionez ca in viitor casa nu se vinde ci ramane mostenitorilor .
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ninasave , utilizator 12:51, 12 Mai 2016
Cel mai sigur este sa faca un act notarial,actul de mana cu martori are o valoare juridica redusa.
Se poate face intelegerea intre frati asa cum vor dar martorii sa fie notarul ? Fara cadastru sau alte cheltuieli ?Doar cheltuielile pentru notar Multumesc !
Poate fi incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, solo consensu, prin simplul acord de vointa a partilor contractante, fara a fi necesara o alta formalitate.


Vanzarea va fi perfectata la momentul efectarii cadastrului si a procedarii la intabulare.

Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin contractul propriu zis.

Prin incheierea contractului propriu zis practic se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.


Succes.
Am spus ca nu vor vinde casa nici acum nici in viitor , de aceea am intrebat daca se poate face la notar un act in care sa scrie fiecare ce parte de casa vrea fara sa aibe cadastru facut Acest act sa ramana astfel ca mostenitorii sa stie fiecare ce primesc si vor hotara ce fac cu casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare apartament nosugar nosugar Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari laura_agapy laura_agapy se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea? (vezi toată discuția)