avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare apartament

Buna ziua. Doresc sa achizitionez un apartament, insa in momentul de fata nu detin intreaga suma de bani, putand sa ii scot din banca peste cateva saptamani. Proprietara doreste incheierea unui antecontract si sa ii dau un avans, pentru a fi sigura ca voi cumpara locuinta. Am fost la un notar si m-am interesat si pretul unui antecontract este de 300 lei. Intrebarea mea este: daca as incheia cu proprietara un model de antecontract care se gaseste pe internet, eventual in prezenta unor martori si pe care ulterior sa il autentific notarial, ar avea aceeasi valoare juridica ca unul incheiat in fata unui notar? Va multumesc pentru timpul acordat.
Daca intentionati sa incheiati document autentificat,este de preferat de la bun inceput sa il realizati la notar si drept garantie il puteti nota inclusiv la oficiul de cadastru si intabularea proprietatilor
Am inteles. Multumesc pentru raspuns. Deci tot la notar ajung in cele din urma. Alta varianta mai ieftina nu exista?

Da , poate fi incheiat un antecontract de vanzare -cumparare, solo consensu, prin simplul acord de vointa a partilor contractante.



Vanzarea va fi perfectata la momentul efectarii cadastrului si a procedarii la intabulare.

Antecontractul reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care se concretizeaza prin incheierea contractului de vanzare-cumparare.



Prin incheierea contractului de vanzare-cumparare, in esenta, se respecta obligatiile asumate prin antecontract, prin care promitentul vanzator se obliga sa vanda un bun determinat, iar promitentul- cumparator se obliga sa-l cumpere si sa achite pretul acestuia.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil- modalitate de plata sergiu_ionescu sergiu_ionescu am si eu o problema va rog frumos si daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o parere ! vreau sa achizitionez un apartament de 27 de mii de euro iar eu am ... (vezi toată discuția)
Indiviziune mostenire ninasave ninasave Buna ziua Doi frati au in indiviziune o casa cu terenul aferent si o suprafata de teren arabil intravilan.Unul dintre frati locuieste in casa iar celalalt nu ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil coproprietari laura_agapy laura_agapy se poate face un antecontract de vanzare-cumparare pe partea mea din imobil daca sunt copropietari pe imobil si daca nu avem cadastru si intabularea? (vezi toată discuția)