Am in fata o procura de vanzare in care "x"-proprietari imputernic pe "y" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul proprietatea lui x.
Noi "x" mentionam ca am primit pretul integral al vanzarii, in baza antecontractului...cat si in baza declaratiei..., si in aceste conditii consideram prezentul mandat irevocabil si netransmisibil.
E posibil ca "y" sa poata vinde oricui fara ca "x" sa aiba vreo pretentie?
Da, fiindca acel mandat contine totodata si declaratia lui X ca a primit intreg pretul vanzarii in baza unui antecontract, deci nu mai are nici un fel de pretentii!
B-)
Deci Y poate vinde linistit inclusiv siesi!
Nu poate exista imbogatire fara just temei in situatia de mai sus. Si mandatul s-a descarcat prin acea declaratie. Practic este lasat la aprecierea mandatarului daca sa incheie vanzarea pe numele sau la pretul incasat de catre mandant sau sa vanda mai departe fara a mai face vanzarea pe numele sau , caz in care eventuala diferenta de pret in plus fata de suma platita initial mandantului nu poate fi considerata imbogatire fara just temei!!!!
Capisci?!
:D:D:D
pai cum asa?
ca mandatarul nu-i vanzator..e mandatar.
daca eu dau mandat si consimt si incasez zece mii, iar tu mandatar incasezi osuta de mii, tu ca mandatar cu ce titlu incasezi diferenta/
care-i temeiul?