Buna ziua!
Am un prieten bun care a plecat in strainatate.Mi-a facut procura pe o casa de la tara pe care el nu pune prea mare pret, sa o vand eu, ca sa scape de impozit, el nu vrea sa se mai intoarca in tara.M-am straduit vreo 2 ani sa o vand dar n-am reusit!
M-am gandit cu sotia sa o cuparam noi.Pot eu, sot, care am procura legala de la prieten sa o vand sotiei?
multumesc!
Pai nu prea daca sunteti casatorit sub regimul comunitatii legale de bunuri cu sotia dvs. Ar f trebuit in acest caz ca procura sa cuprinda si un mandat cu sine insusi in care sa se specifice pret, conditii..etc...
Eu am o curiozitate: daca in cuprinsul mandatului este specificat ca mandatarul poate vinde la pretul pe care il va crede de cuviinta, oricui va crede de cuviinta acel imobil, oare stimabilul Joha (notar fiind) ar refuza perfectarea unui asemenea contract de vanzare-cumparare? Si daca da, motivarea ar fi ca in mandat nu s-a specificat ca mandatarul isi poate vinde chiar siesi imobilul? Multumesc !
Procura vanzare siesi
Lisimah
Este legala o asemenea procura in care imputernicitul poate vinde siesi imobilul care face obiectul procurii?Dupa opinia unor notari nu se poate,fiind conflict ... (vezi toată discuția)