avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua , am incheiat in urma cu 4 ani un contract de vanzare-cumparare cu o ruda ( nu am vrut donatie sa nu poata fi contestat ) , problema se pune asa , acum dupa 4 ani daca persoanei ce mi-a facut vanzare cumparare nu ii mai convine , poate face ceva ? deoarece apar mereu conflicte , inclusiv azi , mi s-a dat peste nas ca cica o sa ma aranjeze ca persoana ce mi-a facut actele nu a acceptat banii ce ii veneau iar prin asta ar rezulta ca actele pot fi anulate .

Intrebari ar fi :
1-daca actele de vanzare-cumparare s-au facut la notar de catre mine si vechiul propietar pot fi anulate in vreun fel?
2-daca persoana nu a vrut banii ce ii veneau in schimbul propietatii se poate face ceva ?

Daca este nevoie de mai multe detalii astept un reply si adaug .
Cel mai recent răspuns: ContSters323672 , utilizator 20:46, 17 Iunie 2014
gi-jane2 a scris:

daca persoana nu a vrut banii ce ii veneau in schimbul propietatii se poate face ceva

pe care eu vanzatoarea l-am primit in intregime de la cumparator ,

Nu e aceeasi persoana ?
daca a declarat ca i-a primit, inseamna ca i-a primit.
Ce inseamna ca nu i-a vrut ? daca nu i-a vrut, unde au ramas, pe masa notarului ?

Ba da , a declarat ca i-a primit , se specifica clar in contract dar pentru ca imi este bunica si am stat cu ea multi ani , nu avea ce face cu banii si nu i-a vrut

pe terenul cumparat erau 3 propietari ( mama , frate mama , si vanzatorul) , vanzatorul mi-a vandut 1/3 , cota ce ii apartinea , deoarece se da pe langa fiul "frate mama" apar conficte (casa din care am si eu 1/3 apartine acum fratelui mamei si in urma cu ceva timp am zis ca o sa le cedez lor si o sa raman doar cu teren dar deoarece au gura "bogata" nu voi mai face asta si nu le convine astfel vor sa anuleze actul din spusele lor )

Contractul are vechime 4 ani jumate , am citit ca dupa 3 ani nu se poate face absolut nimic , este adevarat ?

Daca nu o sa se poata face nimic , pentru amenintarile / injuraturile aduse ii voi da fie in judecata pentru obtinerea 1/3 din constructii ce in acte imi apartin dar in real nu sau despagubire echivalenta cu 1/3 , fie alte mijloace sa nu le ramana lor nimic ce imi apartine in acte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor, contract de vanzare cumparare oana_81 oana_81 am si eu o nelamurire vis/a/vis de un contract de vanzare-cumpare. in anul 2008 tatal meu a vandut un teren unei persoane. au facut actele in fata notarului ... (vezi toată discuția)
Acte neautentice draghiciion draghiciion Am uratorul caz: Mama a decedat in urma cu 10 ani ,am tata vitreg fara descendenti(are nepoti). Succesiunea nu s-a dezbatut din lipsa de bani. nu e ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil un singur exemplar din 6 mariuscilin mariuscilin buna ziua vreau sa cumpar un imobil si vanzatorul are contract de vanzare cumparare 1 singur exemplar din 6 contractu a fost realizat in anu 1996 EL A facut ... (vezi toată discuția)