un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile recunosc ca nu s-au platit banii care fac obiectul contravalorii contractului.?
Daca recunosc ca in realitate nu s-a platit pretul cred ca se poate lua in considerare o infractiune de fals in declaratii.
Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Mai degraba se face un act autentificat pentru revenirea la situatia anterioara dar cum transferul banilor trebuie facut prin banca nu cred ca este posibil contract de v/c ci donatie.
Depinde si ce se doreste prin anularea contractului de v/c.
Contractul respectiv s a încheiat între părinți pe de o parte,vânzători de teren,si fiu si nora pe de alta parte la notar,ESte o Donație ascunsa sub forma de contract.banii nu s au achitat niciodată.intre timp copii au divorțat iar fiul vânzătorilor vrea sa anuleze respectiva vânzare recunoscând ca nu a plătit banii către părinți.intre timp părinții i au ridicat si o casa pe respectivul teren, din banii lor, pe care fiul a părăsit o dupa pronuntarea sentințelor de divort.cum se poate remedia situația si părinții sau fiul lor ""cumpărător"" de teren sa reintre in posesia terenului si a. Casei in care acum cu nonsalanta si fără sa aibă vreun drept locuiește fosta nora, soție?mentionez ca cei doi tineri au un copil minor care locuiește in casa si terenul respectiv.multumesc.
Art. 1665-NCC
Preţul fictiv şi preţul derizoriu
(1) Vânzarea este anulabilă atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit.
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.
Actul poate fi anulat doar in instanta.
Casa a fost intabulata pe numele "cumparatorilor"? Parintii au dovezi ca ei sunt cei care au contribuit cu fonduri pentru construirea casei?
Nu exista vreun frate care sa "ajute" si sa atace in instanta contractul de v/c?
Sa apeleze la un avocat care sa vada ce acte au fost intocmite pentru "cumpararea"terenului si construirea casei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017 cyan, moderator
Ce fel de actiune?
irbo
buna ziua. am urmatoarea problema si as avea nevoie de cateva idei daca se poate.
este vorba de un partaj urmare divortului. bun de partajat un imobil plus ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata
gyoni8
Buna,
Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu.
intrebari:
1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul?
2.Care ... (vezi toată discuția)