Buna seara doamnelor si domnilor. In urma cu un an,am cumparat un pamant cu sotia de la un bunic de-al ei. Am divortat de ea,fara partaj. Acum cateva zile,am primit in posta o citatie,precum ca sunt chemat in judecata,ptr ca vanzatorul,bunicul ei,isi revendica inapoi pamantul,ptr ca nu ar fi fost vandut,ci doar un act de gratulare a nepoatei,si ca pretul platit a fost unul derizoriu. Partea mai proasta e ca ,banii i-am dat sotiei sa se ocupe de cumparare si acte ,iar eu nu am nici o dovada in acest sens ca i-am dat ei banii. Intrebare: ce pot face eu acum? pamantul e cumparat di banii mei,actele idem din banii mei
actul de vanzare-cumparare unde este ?
s-a facut la notar ?
ati semnat acel contract ?
dupa ce raspundeti la aceste intrebari veti primi raspunsuri mai bune.
Un act de vanzare cumparare beneficiaza de o mai mare stabilitate juridica, fiind un act de instrainare cu titlu oneros, dificil de dovedit ca a fost o donatie deghizata .
Aveti sanse mai mari sa ramaneti cu imobilul , fara a fi dispusa nulitatea actului.
Pentru ca actul de vanzare sa poata fi etichetat ca fiind un act de donatie deghizata trebuie probat ca pretul este derizoriu.
Nu trebuie confundat pretul mai mic cu pretul derizoriu sau fictiv.
Vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la perfectarea unui contract de vanzare-cumparare.
Mostenire
Postumya
Bunicul meu a lasat casa matusii prin contract de vanzare cumparare, eu ca mostenitoare pot ataca contractul ca sa -mí cer drepturile?.Multumesc (vezi toată discuția)