avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am cumparat un pamant cu fosta sotie de la o ruda din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am cumparat un pamant cu fosta sotie de la o ruda din partea sotiei

Buna seara doamnelor si domnilor. In urma cu un an,am cumparat un pamant cu sotia de la un bunic de-al ei. Am divortat de ea,fara partaj. Acum cateva zile,am primit in posta o citatie,precum ca sunt chemat in judecata,ptr ca vanzatorul,bunicul ei,isi revendica inapoi pamantul,ptr ca nu ar fi fost vandut,ci doar un act de gratulare a nepoatei,si ca pretul platit a fost unul derizoriu. Partea mai proasta e ca ,banii i-am dat sotiei sa se ocupe de cumparare si acte ,iar eu nu am nici o dovada in acest sens ca i-am dat ei banii. Intrebare: ce pot face eu acum? pamantul e cumparat di banii mei,actele idem din banii mei
Cel mai recent răspuns: dan apostol , utilizator 19:27, 30 Octombrie 2012
actul de vanzare-cumparare unde este ?
s-a facut la notar ?
ati semnat acel contract ?
dupa ce raspundeti la aceste intrebari veti primi raspunsuri mai bune.
actul a fost facut si inregistrat la notar. de altfel dupa divort ,am mers la notariat si am cerut o copie care mi-a fost eliberata
eu nu am semnat nimic, a semnat doar fosta sotie,pe vremea respectiva eram casatoriti,iar eu eram plecat in italia
Un act de vanzare cumparare beneficiaza de o mai mare stabilitate juridica, fiind un act de instrainare cu titlu oneros, dificil de dovedit ca a fost o donatie deghizata .
Aveti sanse mai mari sa ramaneti cu imobilul , fara a fi dispusa nulitatea actului.

Pentru ca actul de vanzare sa poata fi etichetat ca fiind un act de donatie deghizata trebuie probat ca pretul este derizoriu.

Nu trebuie confundat pretul mai mic cu pretul derizoriu sau fictiv.

Vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la perfectarea unui contract de vanzare-cumparare.

Succes.

multumesc mult. Asta inseamna ca ,am toate sansele in instanta,din moment ce ,notarul,daca nu ar fi avut un pret bun pamantul,nu ar fi incheiat actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Postumya Postumya Bunicul meu a lasat casa matusii prin contract de vanzare cumparare, eu ca mostenitoare pot ataca contractul ca sa -mí cer drepturile?.Multumesc (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)