Da,a fost cumparata o proprietate compusa dintr-o casa si anexe si terenul aferent,de doi proprietari(egali):sora mea si el;dupa care au demolat si au construit o casa cu 2 apartamente.Au facut ulterior dezmembrare si fiecare si-a luat un apartament.
Multumesc pt.ajutorul dat!
Terenul a fost cumparat pe numele ambilor.Dupa care au construit o casa,formata din 2 apartamente:unul pe numele ei si celalalt(unde si locuiesc acum),pe numele lui.
Cred ca ati inteles bine.E vorba practic de prietenul sorei mele,care are dintr-o casatorie anterioara un fiu.
Problema e ca fosta familie a lui,e extrem de agresiva cu sora mea si din acest motiv suntem nevoiti sa ne luam toate masurile de precautie.Ei au o relatie f.buna,numai ca nu sunt casatoriti legal.
Si acum e si bolnav si fiul lui sustine ca in momentul in care moare tatal lui,intra imediat peste sora mea.Ca are acest drept.
Asta e in mare situatia.
Da,stiam bine noi!Din pacate...Fosta familie e extrem de ostila cu sora mea...Ar trebui sa gasim o solutie mai buna,care sa ne scuteasca de eventuale probleme...Pe de alta parte insa,e delicata problema sorei mele,ea neavand copii.
Multumesc mult pt.ajutor!
Speram sa gasim o solutie.
Eea.
Totusi,in cazul decesului lui,nemaifacand Testament,fiul la cat timp poate intra in casa tatalui defunct,numai atunci cand are deja Certificatul de mostenitor,sau imediat dupa deces?
Multumesc de raspuns!
E bine sa stim ca totusi prin Testament ii ramane ceva.E f.bine si 1/2,suntem de acord ca fiul sa aibe si el partea lui.E corect asa!
Stiam ceva de 1/4 din intreaga lui avere ca ar fi legal...Nu asa e regula?Acum ne bucuram de raspunsul dvs.
Multumim de informatie!
Eea.
Sora mea are o relatie de concubinaj de 9 ani.Prietenul ei,din casatoria anterioara,are un fiu.Mentionez ca el era divortat cand s-a cunoscut cu sora mea.
Intre timp si-au cumparat o proprietate,iar mai apoi au construit pe aceslasi teren un imobil cu 2 apartamente.Unul pe numele ei si celalalt pe numele lui.Au contribuit egal la toate cheltuielile,ei amandoi avand situatie financiara f.buna.El vrea sa-i faca un Testament ei,pt.a-i lasa ei apartamentul lui si anumite bunuri,dar stim ca Testamentul se poate ataca de fiul lui,in calitate de mostenitor de drept.
Intrebarea e:in cazul(nefericit,desigur!)decesului lui,sora mea ar putea fi protejata de acest Testament,sau ea nu ar avea drept la nimic,intrucat ei doi nu sunt casatoriti,iar concubinajul in Romania nu-ti da nici un drept?
Va multumesc.
Eea.
Sora mea are o relatie de concubinaj de 9 ani.Prietenul ei,din casatoria anterioara,are un fiu.Mentionez ca el era divortat cand s-a cunoscut cu sora mea.
Intre timp si-au cumparat o proprietate,iar mai apoi au construit pe aceslasi teren un imobil cu 2 apartamente.Unul pe numele ei si celalalt pe numele lui.Au contribuit egal la toate cheltuielile,ei amandoi avand situatie financiara f.buna.El vrea sa-i faca un Testament ei,pt.a-i lasa ei apartamentul lui si anumite bunuri,dar stim ca Testamentul se poate ataca de fiul lui,in calitate de mostenitor de drept.
Intrebarea e:in cazul(nefericit,desigur!)decesului lui,sora mea ar putea fi protejata de acest Testament,sau ea nu ar avea drept la nimic,intrucat ei doi nu sunt casatoriti,iar concubinajul in Romania nu-ti da nici un drept?
Va multumesc.
Eea.