avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate avovasi

Activitate avovasi

Răspuns la discuția Partaj
Imi cer scuze dar nu stiu ce inseamna CF:-/

Nu cred ca vreun executor va face mai mult de o notificare fara hotarare de evacuare. Oricum, sulta se acorda atunci cand o parte CERE ATRIBUIREA IN TOTALITATE a bunului. Deci partea il vrea pentru ea. Daca intentiona sa-l vanda sa-i dea partea sa fostului sot, trebuia sa ceara vanzarea in instanta.
De principiu, sulta se consemneaza in CF a imobilului de parti. Nu stiu si ma indoiesc de faptul ca fostul sot a facut acest lucru. Daca nu l-a facut, atunci ambii apar ca proprietari la CF. Intrebare: cum vinde?
Asta e esenta, cum vinde. Ca de vandut vrea sa vanda femeia, nu asta ne intreaba ea, ci ne intreaba procedura prin care sa vanda.

Exact! asta vrem sa aflam, cum poate vinde?
Iata cam cum ar suna hotararea de partaj, poate va ajuta cu ceva: Instanta atribuie reclamantei in deplina proprietate si posesie apartamentul si obliga reclamanta sa plateasca paratului, cu titlu de sulta, suma de ........
Sa presupunem ca reclamanta hotaraste sa vanda apartamentul, gaseste un posibil cumparator si doreste sa plateasca paratului sulta, acesta poate refuza? poate sa ingreuneze procedura? si aici nu ma refer la o contestare a deciziei de partaj, ci pur si simplu sa refuze sa primeasca banii si sa refuze sa paraseasca apartamentul, nedorind ca acesta sa fie vandut! Sper ca m-am facut inteleasca si va multumesc mult pentru informatii!
Cu tot respectul, recunosc nu ma pricep in ale dreptului, ca altfel nu as fi intrebat aici lucruri care poate pt altii par ,,floare la ureche", dar din mesajul dvs anterior eu asa am inteles, ca nu prea poate sa vanda! e foarte adevarat ca n-a fost bine sfatuita de avocata sa, in fine aici nu vreau sa critic pe nimeni. Desi n-am fost implicata direct, nu am auzit vreodata de aceasta solutie, cum ca ar fi putut cere ca apartamentul sa fie vandut in cadrul partajului! cum a demostrat doamna in instanta ca poate achita sulta daca are salariul mic? nu stiu sa va spun, stiu doar ca hotararea judecatoreasca s-a incheiat in mod corect, in favoarea ei, prin dovezile prezentate. Cand am spus ca stia la ce se asteapta, m-am referit la faptul ca stia de faptul ca v-a trebui sa-i dea fostului sot o suma de bani, dar a crezut ca va putea sa vanda apartamentul avand astfel posibilitatea de a da banii. Tocmai de aceea am apelat la dvs crezand ca poate exista vreo cale de a-l convinge, de a cadea de comun acord cu fostul sot pt vinderea apartamentului, pentru ca acesta din urma refuza si vrea sa traiasca in aceste conditii.
Va multumesc frumos pentru raspuns! in mare se poate spune ca stia la ce se poate astepta in urma partajului, insa e vorba de o suma imensa de bani si este peste puterile ei de a-i da:(la banci nu a incercat deoarece nu e sigura ca poate obtine un imprumut avand un salariu mic, in plus nu se stie la ce sa se astepte cand vine vorba de fostul sot, e posibil ca sa primeasca banii si sa nu vrea sa paraseasca locuinta, insa presupun ca acasta situatie are rezolvare prin autoritati. In fine, am postat acest mesaj in speranta c-ar fi si alta solutie, dar se pare ca nu!:( nu exista nici o cale de a-l convinge de a fi de acord cu vinderea apartamentului si apoi sa se respecte hotararea judecatoreasca! Va multumesc inca o data pentru amabilitatea de a raspunde!
Discuție Partaj
Sunt noua pe forum, asa ca sper sa ma iertati daca am postat mesajul acesta unde nu trebuia:"> Sper ca sa ma poata ajuta cineva cu niste informatii, va rog mult! o persoana apropiata mie, este divortata, insa in prezent locuieste in apartament cu fostul sot, desi procesul de partaj s-a incheiat in favoarea ei. Din lipsa banilor pe care trebuie sa-i dea fostului sot este nevoita sa locuiasca in continuare cu acesta. N-as vrea sa detaliez problemele care rezulta din aceasta situatie, insa ideea e ca nu se mai poate in aceste conditii, avand in vedere faptul ca fostul sot continua cu violentele verbale, venind beat. Intrebarea mea ar fi: se poate gasi vreo solutie? poate sa vanda apartamentul si apoi sa-i dea suma de bani stabilita in urma hotararii de partaj? :-/va rog mult poate stie cineva, poate a mai fost cineva in aceasta situatie si ma poate sfatui! pentru ca la randul meu sa pot ajuta! va multumesc anticipat!