Sunt noua pe forum, asa ca sper sa ma iertati daca am postat mesajul acesta unde nu trebuia:"> Sper ca sa ma poata ajuta cineva cu niste informatii, va rog mult! o persoana apropiata mie, este divortata, insa in prezent locuieste in apartament cu fostul sot, desi procesul de partaj s-a incheiat in favoarea ei. Din lipsa banilor pe care trebuie sa-i dea fostului sot este nevoita sa locuiasca in continuare cu acesta. N-as vrea sa detaliez problemele care rezulta din aceasta situatie, insa ideea e ca nu se mai poate in aceste conditii, avand in vedere faptul ca fostul sot continua cu violentele verbale, venind beat. Intrebarea mea ar fi: se poate gasi vreo solutie? poate sa vanda apartamentul si apoi sa-i dea suma de bani stabilita in urma hotararii de partaj? :-/va rog mult poate stie cineva, poate a mai fost cineva in aceasta situatie si ma poate sfatui! pentru ca la randul meu sa pot ajuta! va multumesc anticipat!
Pai nu prea cred ca poate sa vanda, caci ori este inca pe numele ambilor soti apartamentul, ori apare notata la CF sulta. In cel de-al doilea caz poate vinde cu tot cu sarcina, astfel ca va prelua de la cumparator doar diferenta de pret, acesta urmand a achita sulta catre fostul sot. Da' e cam greu in practica sa gasesti oameni care sa accepte, de-aia ziceam ca nu prea poate... Cu atat mai mult cu cat ar insemna sa accepte un pret mai mic decat ar obtine daca ar vinde fara sarcini apartamentul.
Dar la nici o banca nu a incercat? Nu inteleg si nu prea cunosc situatia, nu a avut un avocat care sa-i explice cum stau lucrurile pe parcursul procesului? Nu se astepta?
O solutie: plangeri repatate la politie, dar nu cred sa rezolve ceva.
Va multumesc frumos pentru raspuns! in mare se poate spune ca stia la ce se poate astepta in urma partajului, insa e vorba de o suma imensa de bani si este peste puterile ei de a-i da:(la banci nu a incercat deoarece nu e sigura ca poate obtine un imprumut avand un salariu mic, in plus nu se stie la ce sa se astepte cand vine vorba de fostul sot, e posibil ca sa primeasca banii si sa nu vrea sa paraseasca locuinta, insa presupun ca acasta situatie are rezolvare prin autoritati. In fine, am postat acest mesaj in speranta c-ar fi si alta solutie, dar se pare ca nu!:( nu exista nici o cale de a-l convinge de a fi de acord cu vinderea apartamentului si apoi sa se respecte hotararea judecatoreasca! Va multumesc inca o data pentru amabilitatea de a raspunde!
Doamna draga! Sau domnisoara... Pai daca e vorba de o suma mare de bani, cum a demostrat doamna in instanta ca poate achita sulta daca are salariul mic? Si de ce n-a cerut ea sulta, in conditiile in care nu-si permitea sa plateasca? Astfel, isi cumpara ceva mai mic... Sau, daca nici unul nu-si permitea plata unei sulte, se cerea vinderea apartamentului in cadrul partajului... Eu cred ca aici doamna a gresit in decizia ei sau a fost gresit informata asupra posibilitatilor pe care le are si ce implica ele. Cu atat mai mult daca spuneti ca stia la ce sa se astepte.
Apoi, v-am spus ca exista o modalitate de vanzare intr-unul dintre cazuri (daca e notata doar sulta). Nu ati revenit cu nici un detaliu privitoare la cele 2 situatii presupuse de mine, astfel ca nu va pot da sfaturi practice, efective, privitoare la una dintre ele (cea reala).
Dar DACA E TRECUTA DOAR SULTA LA CF, APARTAMENTUL SE POATE VINDE!!! Ati spus ca nu este deci nici o cale de vindere, abia va spusesem ca e.
Cu tot respectul, recunosc nu ma pricep in ale dreptului, ca altfel nu as fi intrebat aici lucruri care poate pt altii par ,,floare la ureche", dar din mesajul dvs anterior eu asa am inteles, ca nu prea poate sa vanda! e foarte adevarat ca n-a fost bine sfatuita de avocata sa, in fine aici nu vreau sa critic pe nimeni. Desi n-am fost implicata direct, nu am auzit vreodata de aceasta solutie, cum ca ar fi putut cere ca apartamentul sa fie vandut in cadrul partajului! cum a demostrat doamna in instanta ca poate achita sulta daca are salariul mic? nu stiu sa va spun, stiu doar ca hotararea judecatoreasca s-a incheiat in mod corect, in favoarea ei, prin dovezile prezentate. Cand am spus ca stia la ce se asteapta, m-am referit la faptul ca stia de faptul ca v-a trebui sa-i dea fostului sot o suma de bani, dar a crezut ca va putea sa vanda apartamentul avand astfel posibilitatea de a da banii. Tocmai de aceea am apelat la dvs crezand ca poate exista vreo cale de a-l convinge, de a cadea de comun acord cu fostul sot pt vinderea apartamentului, pentru ca acesta din urma refuza si vrea sa traiasca in aceste conditii.
Apartamentul se poate vinde ceea ce e si indicat in situatia de fata. Pentru a reusi evacuarea lui se apeleaza la un executor judecatoresc. Poate fi contactat anticipat si ii poate oferi si solutia. Lista executorilor judecatoresti o gaseste si pe internet.Sotul a capatat in instanta si dreptul de a locui acolo?In orice caz atunci cand scoate apartamentul la vanzare sa se asigure ca va gasi o alta locuinta , ca dupa achitarea sultei ii raman bani suficienti sa si achizitioneze alta. Daca nu actioneaza , el va putea in termen de 3 ani sa ceara sulta si sa scoata apartamentul la vanzare pentru acea suma, mai putin spatiul minim de locuit care ii e necesar. Il poate cumpara tot el sau prin interpus, cel mai rau caz.Sau poate astepta scurgerea celor trei ani , timp in care daca el nu actioneaza , sulta se prescrie si poate ramane cu tot apartamentul.