avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata sulta- poate instraina bunurile fara sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

plata sulta- poate instraina bunurile fara sa plateasca ?

Buna ziua. Daca un proces de partaj s-a terminat si fostul sot a ramas cu apartamentul iar mie trebuie sa-mi dea o suma de bani. Stiu trebuie sa ma duc la un executor judecatoresc. Dar daca pana fac eu demersurile necesare e posibil ca fostul sot sa instraineze apartamentul si masina si atunci executorul sa nu mai aiba de unde sa-i retina suma?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:44, 12 Aprilie 2013
Doamna,
Cu hotararea in mana mergeti la Cartea Funciara si inscrieti sulta. Asa va veti conserva dreptul. Dupa, il notificati pe fostul sot, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire sa va plateasca sulta in termen de... sa zicem 15 zile. Apoi mergeti la executorul judecatoresc si ii faceti o cerere de executare silita impotriva fostului sot.
Multumesc.Exista un termen de inscriere a sultei in cartea funciara?
Doamna, de principiu, oricand inainte sa il vanda fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Partaj avovasi avovasi Sunt noua pe forum, asa ca sper sa ma iertati daca am postat mesajul acesta unde nu trebuia:"> Sper ca sa ma poata ajuta cineva cu niste informatii, va rog ... (vezi toată discuția)