avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema evaluare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema evaluare

Buna ziua !!!

Sunt in partaj cu fostul sot si acum trebuie sa fac evaluarea bunurilor mobile si imobilelor pe care le detinem.

Toate bine pana aici!

Intrebarea mea este daca dupa evaluare, instanta ma va obliga sa le vand ? sau daca le voi vinde, si obtin un pret mai mare decat cel evaluat( cum va fi piata) tot suma de la evaluare o primesc?
Sunt un pic nelamurita in ceea ce priveste etapele ce succed decursul procesului de partaj dupa expertiza imobiliara !!!!:(:(

As dori aceste lamuriri, daca se poate...

Va multumesc:
Cel mai recent răspuns: djpadrecito , utilizator 12:31, 8 Aprilie 2010
Ar trebui sa aveti in vedere ca vanzarea bunurilor este ultima solutie la care se ajunge in cazul unui partaj.
Chestiunea este reglementata de disp. art. 673/11 c.p.c care dispune ca: In cazul in care nici unul dintre coproprietari nu cere atribuirea bunului ori, desi acesta a fost atribuit provizoriu, nu s-au depus, in termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta prin incheiere, va dispune vanzarea bunului, stabilind totodata, daca vanzarea bunului se va face de catre parti prin buna invoiala ori de catre executorul judecatoresc.
Etapele ulterioare depunerii raportului de expertiza sunt:
Luarea la cunostinta de raport, depunerea si respectiv discutarea unor eventuale obiectiuni. In cazul admiterii lor refacerea/completarea raportului iar in cazul respingerii lor daca nu mai sunt alte probe de administrat instanta da partilor cuvantul pe fond si judeca cauza.
Doamna, nu avem de unde sti ce se va intampla, nu stim cine ce a cerut, care ce posibilitati are de a i se acorda, nu stim daca ati cerut de acord vanzarea sau altceva etc.
Nu putem sa va spunem toate posibilitatile date de lege in lipsa informatiilor, reveniti.
Buna seara !!!
Eu am cerut sa raman in apartament, deoarece am baiatul in varsta de 22 ani si care este bolnav de epilepsie.
Fostul sot doreste sa il despagubesc in bani, pe care nu ii am.
Doreste sa il despagubesc pe loc, nu intrun termen stabilit , de o intelegere nu poate fi vorba, ce pot face in acest caz?
Legea ma va obliga sa il vand? sau imi da posibilitatea de a-l despagubi esalonat pana la achitarea intregii sume?
Va multumesc
Partajul se realizeaza preponderent in natura prin atribuirea fiecarui sot o cantitate egala de bunuri din masa partajabila.
In situatia dvs. va trebui sa platiti acea sulta integral intr-un anumit termen.

Totodata si sotul dvs are indatorirea de a contribui la cresterea si intretinerea baiatului care sufera de o anumita boala.
Doamna, depinde daca fiul e inca in intretinerea parintilor sau daca e capabil sa se intretina singur, depinde ce a cerut si sotul...
Depinde daca ati cerut plata esalonata ori intr-un anumit termen de gratie sau daca nu ati cerut...
Daca niciunul nu il poate primi si plati sulta, atunci se vinde; se poate si atribui provizoriu in sensul asta, dupa caz. Se poate vinde si de comun acord si prin licitatie, dupa cum se invoiesc ori solicita partile.
Depinde si de argumente...

Alte discuții în legătură

Intrebare partaj djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! de aproape un an ma judec cu sotul pentru bunurile noastre. procesul e pe final, cred eu (s-a facut si evaluarea bunurilor) eu trebuie ... (vezi toată discuția)
Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament aura19731991 aura19731991 buna seara.sint divortata.nu am partajul facut.am vorbit cu un avocat si mia explicat ca si daca fac partajul si poate judecatorul imi da mai mult de jumatate ... (vezi toată discuția)