avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare partaj

Buna seara !!!

de aproape un an ma judec cu sotul pentru bunurile noastre.

procesul e pe final, cred eu (s-a facut si evaluarea bunurilor)

eu trebuie sa il despagubesc pe el cu o suma de bani pt a ramane in apartament, insa eu banii acestia nu ii am asa ca i-am propus ori sa ii dau esalonat , ori sa ramanem impreuna in apt in cota parte stabilita de lege....

El nu vrea, eu nu vreau sa plec...

In aceste conditii, instanta poate pune in vanzare apartamentul nostru fara voia mea?

Si inca ceva: daca lui i se fixeaza o suma de bani ca despagubire, iar eu vand apartamentul, cu un pret mai mare, lui ii revine doar suma stabilita in instanta??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:37, 15 Septembrie 2010
Art. 673 indice 11 c.proc civ.
In cazul in care nici unul dintre coproprietari nu cere atribuirea bunului ori, desi acesta a fost atribuit provizoriu, nu s-au depus, in termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalti coproprietari, instanta, prin incheiere, va dispune vanzarea bunului, stabilind totodata daca vanzarea se va face de catre parti prin buna invoiala ori de catre executorul judecatoresc.
Daca s-a dispus ca vanzarea bunului sa se faca de parti prin buna invoiala, instanta va stabili si termenul in care aceasta va fi efectuata. Termenul nu poate fi mai mare de 6 luni. La implinirea termenului partile vor prezenta instantei dovada vanzarii.
In cazul in care vanzarea prin buna invoiala nu se realizeaza in termenul prevazut de alin. 2, instanta, prin incheiere, va dispune ca vanzarea sa fie efectuata de executorul judecatoresc.
Incheierile prevazute in prezentul articol pot fi atacate separat cu apel. Daca nu au fost astfel atacate, aceste incheieri nu mai pot fi supuse apelului o data cu hotararea asupra fondului procesului.
In situatia in care bunul va este atribuit dvs , sunteti obligata doar la plata sumei stabilita cu titlu de sulta prin hotarare, nimic mai mult.

Cred ca ar trebui sa faceti toate efeorturile sa- achitati sulta in limbaj mai simplu.In situatia in care nu veti achita in termenul prevazut in hotarare s-ar putea ca sotul dvs sa se adreseze executorului judecatoresc care-l poate scoate la licitatie.Dvs veti fi in pierdere ,pentru ca daca nu nu se vinde la data stabilita ,executorul aplica disp. legale si micsoreaza pretul astfel incat fostul sot isi va lua banii pe care-i datorati iar dvs ce ramane la care se adauga cheltuieli cu executarea silita deloc neglijabile pot ajunge la 10.000 lei sau peste,chiar.Succes
Da, achitati banii de buna voie intrucat in caz de vanzare silita veti fi grav afectat.
Pretul va fi foarte scazut.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna ,dvs trebuie sa platiti sulta ,nu puteti vinde nimic pana ce nu platiti.Trebuie sa luati o hotarare inteleapta ,in situatia dvs nu va ajuta textele de lege insiruite doar de impresie.Trebuie sa va faceti strategia corecta.Faceti un antecontract cu cineva ,platiti sulta si va cumparati ceva mai modest si finalul va fi cel asteptat.Orgoliile nu isi au rostul aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)
In procesul de partaj dupa divort, daca instanta dispune ca vanzarea ... catinf catinf In procesul de partaj dupa divort, daca instanta dispune ca vanzarea imobilului proprietate comuna a sotilor sa se faca prin invoiala partilor, dispune si un ... (vezi toată discuția)