Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond.
Până la momentul prezent instanța a decis 60% cota pentru soț(pretențiile inițiale ale lui fiind 70%).
și 40% pentru mine.
In urma expertizei imobilului, supus partajarii , sulta pe care ar trebui să o primesc din partea soțului, ar fi undeva la 80 mii lei. Sulta pe care soțul nu are posibilitatea să o plătească, si nici eu de asemenea să i plătesc lui.
Intrebarea mea este ce ar putea să se întâmple în această situație, si daca este posibil să primesc o sulta mai mică decât cea rezultată din raportul.de expertiza. De apel , nu se pune problema deocamdată.
Daca nici unul nu are posibilitatea sa achite sulta, de ce nu ati cerut scoaterea la vanzare a imobilului?
Daca nu aveti obiectiuni la expertiza, asa ramane.
lorely22
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Soțul a cerut un răgaz înainte de pronunțarea hotărârii finale, în eventualitatea de a găsi un cumpărător, ceea ce pare greu realizabil, având în vedere valoarea imobilului stabilită prin expertiza.
Nelamuririle mele sunt legate de ceea ce se va întâmpla după pronunțarea hotărârii finale. Si care ar putea fi aceasta.
I se va atribui in proprietate fostului imobilul, obligandu-l sa-mi plătească mie sulta ??
Sau poate instanța să dispună scoaterea imobilului la licitație , ori rămâne la alegerea părților ,modul de vanzare al imobilului ,fie vanzare de comun acord, fie executare silită a uneia din părți?
Prin vânzarea la licitație, as avea de pierdut?
In cazul in care nu vi se achita sulta, va puteti adresa executorului judecatoresc pentru ca acesta sa obtina de la fostul sot suma ce vi-o datoreaza. Cu siguranta, in cadrul dosarului s-a stabilit si in ce cuantum este cota de 40% pentru care s-a stabilit sulta. Aceasta ramane neschimbata si o puteti obtine urmare a punerii in executare silita a hotararii de partaj, cu ajutorul unui executor judecatoresc care, in lipsa altor bunuri va vinde casa ce i-a fost atribuita fostului sot.
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu ne-ați spus cine și ce a cerut, mai exact.
Care dintre dvs. a cerut atribuirea imobilului? Unul, amândoi, niciunul?
Pentru a îndrăzni să ghicim ce se va da, ar trebui să știm măcar ce ați cerut. (oricum dosarul nu-l cunoaștem).
Presupunând că instanța ar atribui imobilul fostului soț cu obligarea lui la plata unei sulte către dvs. în cuantum de X lei, atunci dvs. veți putea apela la un executor judecătoresc pentru a obține cei X lei.
Pentru achitarea celor X lei se poate ajunge chiar la vânzarea la licitație publică a bunului atribuit. În acest caz, dvs. veți primi cei X lei și fostul soț rămâne cu diferența (nu mai e problema dvs. câți bani îi rămân lui)
ambra0
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu va sfatuiesc sa ajungeti la licitatie ca s-ar putea sa luati mult mai putini bani decat in cazul in care ati incerca sa-l vindeti de comun acord , cautand un potential cumparator.
Partaj
adriana istrate
Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit.
Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)