avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit.
Vrem sa iesim din indiviziune. El vrea sa-i dau sulta (adica jumatate din valoarea apartam.) Eu nu sunt de acord. Vreau sa se vanda imobilul si sa impartim valoarea lui. Se va vinde de catre executor judecatoresc? Valoarea lui cand va fi scos la licitatie va fi mai mica decat valoarea de pe piata?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 12:51, 10 Martie 2011
De ce nu il scoateti dvs. la vanzare acum si sa impartiti banii? Fara sa mai platiti taxe si timbru si sa dureze mult. Asa obtineti fiecare ce doreste, el partea lui, dvs. partea dvs.
Discutati cu fostul sot.

La iesirea din indiviziune unul dintre dvs. poate sa solicite atribuirea imobilului si sa plateasca celuilalt o sulta sau imobilul va fi scos la licitatie si banii impartiti. Valoarea va fi pretul pietei, dar, daca nu se va vinde la prima licitatie, valoarea va scadea pt urmatoarea licitatie si tot asa, conform Codului de procedura civila.
Art. 673/11
(1)În cazul în care nici unul dintre coproprietari nu cere atribuirea bunului ori, deşi acesta a fost atribuit provizoriu, nu s-au depus, în termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalţi coproprietari, instanţa, prin încheiere, va dispune vânzarea bunului, stabilind, totodată, dacă vânzarea se va face de către părţi prin bună învoială, ori de către executorul judecătoresc.
(2)Dacă s-a dispus ca vânzarea bunului să se facă de părţi prin bună învoială, instanţa va stabili şi termenul în care aceasta va fi efectuată. Termenul nu poate fi mai mare de 6 luni. La împlinirea termenului, părţile vor prezenta instanţei dovada vânzării.
(3)În cazul în care vânzarea prin bună învoială nu se realizează în termenul prevăzut de alin. 2, instanţa prin încheiere, va dispune ca vânzarea să fie efectuată de executorul judecătoresc.

Da, vanzarea la licitatie de obicei este mai mica. Ar fi de dorit sa vindeti dvs. bunul pentru a scadea cat mai putin valoarea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)
Cum se va imparti averea bunicilor? ANAMARIA0702 ANAMARIA0702 Buna ziua!Am nevoie de un sfat cu privire la mostenirea bunicilor mei.Situatie sta cam asa:Bunicul meu a decedat in urma cu 4 ani dar dupa moartea lui tatal ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! de aproape un an ma judec cu sotul pentru bunurile noastre. procesul e pe final, cred eu (s-a facut si evaluarea bunurilor) eu trebuie ... (vezi toată discuția)