avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. Ce se poate întâmpla în această situație?

Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond.
Până la momentul prezent instanța a decis 60% cota pentru soț(pretențiile inițiale ale lui fiind 70%).
și 40% pentru mine.
In urma expertizei imobilului, supus partajarii , sulta pe care ar trebui să o primesc din partea soțului, ar fi undeva la 80 mii lei. Sulta pe care soțul nu are posibilitatea să o plătească, si nici eu de asemenea să i plătesc lui.
Intrebarea mea este ce ar putea să se întâmple în această situație, si daca este posibil să primesc o sulta mai mică decât cea rezultată din raportul.de expertiza. De apel , nu se pune problema deocamdată.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul de procedură civilă

Art. 991. -

(1) În cazul în care niciunul dintre coproprietari nu cere atribuirea bunului ori, deși acesta a fost atribuit provizoriu, nu s-au consemnat, în termenul stabilit, sumele cuvenite celorlalți coproprietari, instanța, prin încheiere, va dispune vânzarea bunului, stabilind totodată dacă vânzarea se va face de către părți prin bună învoială ori de către executorul judecătoresc.

(2) Dacă părțile sunt de acord ca vânzarea să se facă prin bună învoială, instanța va stabili și termenul la care aceasta va fi efectuată. Termenul nu poate fi mai mare de 3 luni, în afară de cazul în care părțile sunt de acord cu majorarea lui.

(3) În cazul în care vreuna dintre părți nu a fost de acord cu vânzarea prin bună învoială sau dacă această vânzare nu s-a realizat în termenul stabilit potrivit alin. (2), instanța, prin încheiere dată cu citarea părților, va dispune ca vânzarea să fie efectuată de executorul judecătoresc.

(4) Încheierile prevăzute în prezentul articol pot fi atacate separat numai cu apel, în termen de 15 zile de la pronunțare. Dacă nu au fost astfel atacate, aceste încheieri nu mai pot fi supuse apelului odată cu hotărârea asupra fondului procesului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu ati scos la vinzare imobilul
Mergeți la un mediator si acolo veti decide împreună cum sa faceti. Succes.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt ce sa mai mearga la mediator ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu dispară, ,, profesia" care oricum e în comă.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)
In procesul de partaj dupa divort, daca instanta dispune ca vanzarea ... catinf catinf In procesul de partaj dupa divort, daca instanta dispune ca vanzarea imobilului proprietate comuna a sotilor sa se faca prin invoiala partilor, dispune si un ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! de aproape un an ma judec cu sotul pentru bunurile noastre. procesul e pe final, cred eu (s-a facut si evaluarea bunurilor) eu trebuie ... (vezi toată discuția)