avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. Ce se poate întâmpla în această situație?

Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond.
Până la momentul prezent instanța a decis 60% cota pentru soț(pretențiile inițiale ale lui fiind 70%).
și 40% pentru mine.
In urma expertizei imobilului, supus partajarii , sulta pe care ar trebui să o primesc din partea soțului, ar fi undeva la 80 mii lei. Sulta pe care soțul nu are posibilitatea să o plătească, si nici eu de asemenea să i plătesc lui.
Intrebarea mea este ce ar putea să se întâmple în această situație, si daca este posibil să primesc o sulta mai mică decât cea rezultată din raportul.de expertiza. De apel , nu se pune problema deocamdată.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciunul dintre noi nu a cerut atribuirea imobilului.
Inițial el a cerut 70%, iar eu 50%.
Instanța a decis 60% pentru el,
40% pt mine.
Nu știu dacă instanța va atribui vreuneia dintre părți imobilul, daca niciunul nu a cerut acest lucru.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dar ce ati cerut ?
Stabilirea cotelor ? Le-a stabilit..
Mai departe , nu se pronunta instanta daca nu ati cerut
Incercati sa gasiti un cumparator , nu veti gasi la pretul expertizei, dar nu va obliga nimeni sa il vindeti cu atat si impartiti banii cf cotelor.
Oricum, nu era indicat sa ajungeti la vanzarea prin licitatie a imobilului ca ati fi ramas cu mai nimic.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
gi-jane2, moderator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
lorely22 a scris:

În acest caz ar fi preferabil să ajungeți la un acord pentru vânzarea bunului prin bună învoială. (mai pe românește = să căutați dvs. un cumpărător)
Altminteri veți ieși „jumuliți” amândoi. (dacă instanța dispune vânzarea la licitație pulblică)

Dacă vreuna din părți NU este de acord cu vânzarea prin bună învoială sau dacă această vânzare nu se realizează în termenul stabilit de instanță, atunci instanța va dispune ca vânzarea bunului să fie efectuată de executorul judecătoresc.

Dacă nu v-aș fi întrebat explicit, nu ne-ați fi povestit că niciunul nu a cerut atribuirea.
Or, atunci când adresați intrebări este preferabil să nu treceți sub tăcere aspecte esențiale.
Fiindcă atunci, întrebările/răspunsurile încep să arate cam așa:

- Câți ani va trăi șoricelul meu?
- cca. 3 ani
- A! am uitat să precizez că am și pisică. În acest caz cât va trăi?
- Păi, în acest caz, ia uitați-vă după soricel, sigur mai trăiește?

romascanu, moderator
Asta era nelămurirea, daca niciunul nu a cerut atribuirea, poate instanța să dispună vânzarea la licitație, fără să atribuie vreunuia imobilului în proprietate?
Avocatul zice ca, lui (fostului)o sa il atribuie, ca urmare a cotei mai mari
lorely22, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj adriana istrate adriana istrate Sunt divortata. Detin cu fostul sot un imobil cumparat in cote 1/2 fiecare inainte de a fi casatoriti. Ulterior ne-am casatorit. Vrem sa iesim din ... (vezi toată discuția)
In procesul de partaj dupa divort, daca instanta dispune ca vanzarea ... catinf catinf In procesul de partaj dupa divort, daca instanta dispune ca vanzarea imobilului proprietate comuna a sotilor sa se faca prin invoiala partilor, dispune si un ... (vezi toată discuția)
Intrebare partaj djpadrecito djpadrecito Buna seara !!! de aproape un an ma judec cu sotul pentru bunurile noastre. procesul e pe final, cred eu (s-a facut si evaluarea bunurilor) eu trebuie ... (vezi toată discuția)