avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate HARICLEEA

Activitate HARICLEEA

Buna seara
In urma decesului tatalui meu au ramas 3 succesori: mama, eu si sora mea. Mama vrea sa imi cedeze mie partea ei de succesiune, contra unei sume de bani. Intrebarea mea este:
a) Putem face acest lucru direct la notar, cand se face succesiunea, sau cum/cand?
b) Se va mentiona suma cu care o despagubesc in acte? (eu doresc asta).
c) Poate fi cumva atacata ulterior aceasta intelegere, sau lovi cumva de nulitate? (iertata fie-mi ignoranta)...Ma gandesc ca desi si mama si sora mea sunt de acord cu acest lucru acum, pe parcurs se pot razgandi cumva...
Va multumesc pt raspunsul rapid si documentat =D>
Este adevarat ca persoana in cauza a avut grija sa treaca toate bunurile mobile si imobile pe numele altor membri ai familiei sale si nu cred ca mai exista ceva de executat. Ce pot face in acest caz pas cu pas?
Trebuie sa astept pana la scadenta ca sa fac plângere penala pt abuz de încredere în dauna creditorului? Sau sa actionez inca de pe acum?
Unde as putea sa ma documentez cu privire la ce bunuri are creditorul in posesie? Stiu numai ca are o firma impreuna cu sotia sa...
Va multumesc inca o data pentru sfaturile profesionale.:)
Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie:
In martie 2015 am imprumutat cu suma de 40000 ron o cunostinta, incheind un contract notarial de imprumut. Suma urma sa fie restituita in rate lunare egale pe parcursului unui an, suma scadenta fiind 2 martie 2016. Pana in prezent nu am primit nici un ban, iar persoana nu este dispusa sa discute nici la tel si nici personal. Vrea bineinteles sa nu mai restituie banii si nu stiu cum sa procedez in acest caz. Ce ma sfatuiti?
Pentru o mai buna intelegere a cazului, redau mai jos extracte din contractul de imprumut:
....imprumut in conditiile prevazute de art 2158 Cod Civil si urm. si art 2167 Cod Civil cu obligatia paratului de a restitui suma primita la termenele si in conditiile stipulate de contract.
.... imprumut nepurtator de dobanda
.... prezentul inscris devine executoriu la scadenta conform art 100 din lg 36/1995 republicata cu modificarile ulterioare si art 662 Cod de Procedra Civila in caz de neplata putandu-se trece la executarea silita a bunurilor mobiliare si imobiliare ale imprumutatului.
Ce ma sfatuiti?
In asteptarea raspunsului dvs, va multumesc anticipat,
Simina S.
Răspuns la discuția impozit depozit bancar
multumesc tare mult!
Răspuns la discuția impozit depozit bancar
Aveti idee cand se presupune a avea loc modificarea la codul fiscal?
Răspuns la discuția impozit depozit bancar
da, pe persoana fizica
Am un depozit bancar la termen (1 an), constituit in iunie 2009. Voi plati si eu impozitul de 16 %, chiar daca la data constituirii nu exista aceasta lege?