avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate ceciliacaruntu

Activitate ceciliacaruntu

Răspuns la discuția tichete de masa
Va multumesc foarte mult pentru raspuns . In consecinta daca angajatul da o declaratie pe propria raspundere ca la celalalt loc de munca nu primeste tichete , noi ii putem acorda . Problema mea ca si angajator este sa nu piarda de la celalalt loc de munca indemnizatia de hrana .
Discuție tichete de masa
Buna ziua , am o intrebare in ceea ce priveste tichetele de masa . Problema este asa :
- angajat cu certificat de handicap , CIM la noi cu 4 ore .
- acelasi angajat are CIM de 4 ore in cadrul Directiei de Protectie a Copilului sector X , unde nu primeste tichete de masa dar primeste indemnizatie de hrana . Aceasi directie elibereaza o adev in sept 2018 in care specifica ca angajatul nu figureaza ca persoana cu dizabilitati si nu beneficiaza de prestatii sociale si facilitati acordate de Legea 448/2006.
Am cerut Directiei , prin asistentul social care se ocupa de angajat , sa elibereze o adev din care sa rezulte ca nu are declarata functia de baza acolo si ca nu primeste tichete de masa .
Am facut acest demers pentru a acorda la noi tichete de masa angajatului .
Directia nu elibereaza aceasta adeverinta motivand ca nu mai este in vigoare legea care spune ca tichetele de masa se primesc doar acolo unde e declarata functia de baza .
Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta situatie .
In baza carei legi ii putem acorda angajatului tichete de masa avand in vedere ca el are doua locuri de munca , doua CIM la 4 ore , unul la stat si unul la o societate privata .
Buna ziua . Am un angajat care si-a depus cererea de demisie . Directorul nu doreste sa il lase sa plece decat cu preaviz 20 de zile . Angajatul a anuntat ca nu mai vine . Directorul vrea sa il pontam cu absente nemotivate si sa inceapa procedura de cercetare disciplinara pe motiv de absente . Angajatul are inca 50 de ore suplimentare neplatite si 10 zile de concediu . Cum e corect ? Pun in pontaj absente si platesc co si ore suplim sau in cele 20 de zile pun recuperare si co si daca nu se acopera abia atunci pun absente ? Directorul nu vrea asa din motive pur personale . Eu ce fac ?