avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Activitate Selena-Hibatullah

Activitate Selena-Hibatullah

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Nici eu nu vreu să mă cert cu ei,pentru că suntem puțini pe scară și chiar nu au fost probleme până acum! O să vedem împreună ce e de făcut! Seară răcoroasă să aveți!

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Este vorba de condensul scurs de la aparatul de aer conditionat. Acel condens se formeaza in unitatea interioara dar se scurge afara printr-un furtun care este de obicei legat de unitatea exterioara.

Cu cat este mai cald si umezeaza mai mare in aerul din casa, cu atat mai mult condens se formeaza.

Din nefericire traversam un val mai lung de caldura combinat cu o umiditate foarte crescuta. Asta insemna aparate de aer conditionat care merg mai mult intr-un mediu cu o umiditate mai ridicata. Deci este normal sa se formeze si sa curga mai mult condens.

In afara de a trage un furtun pana jos (caz in care ar fi nevoie de aprobare asociatiei pentru modificari aduse fatadei - bun comun) sau de a-si modifica vecinii traseul in asa fel incat apa sa se adune la ei in casa, alte solutii nu prea exista.

Blocurile noi (o parte din ele cel putin) sunt prevazute din constructie cu racorduri pentru scurgerea condensului de la aparatele de aer conditionat. La blocurile vechi din pacate nu e cazul.

Eu zic ca putina intelegere intre vecini nu strica.

Mulțumesc pentru răspuns, chiar nu știu ce să fac,pentru că nici nu vreau să am probleme cu ei! Locuim intr-un bloc cu 4 etaje și chiar ne înțelegem bine! O să mai vorbesc cu ei, poate găsim o soluție! Toate cele bune!

POPA GHEORGHE a scris:

Trebuie identificata cauza scurgerilor de apa si remediata. Sarcina este a asociatiei de locatari. Solicitati asociatiei de proprietari, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa rezolve problema, inainte de a sesiza primaria si sa aplice amenzi pentru distrugerea fatadei (deja exista muschi).

Bună ziua! De ceva timp,din unitatea exterioară a vecinilor de la etajul 4,nu doar picură apă, ci plouă de-a dreptul! Eu stau la parter și mă ocup singură de grădiniță și de gardul viu, pentru că nu iese nimeni să mă ajute! Chestia e că a crescut mușchi unde plouă și dacă mai bate și un pic vântul, trebuie să fug ca să intru în grădiniță dar nici nu pot lucra ceva pentru că mă plouă! Am discutat cu vecina și zice că nu știe ce să facă! Nu vreau să mă cert cu ei,ci doar să întreb dacă este normal să curgă atâta apă și dacă se poate face ceva,ca să devieze căderea...
Mulțumesc frumos pentru răspuns! O să îi transmit fiicei mele și o să decidă ce face mai departe! Toate cele bune!
Bună seara! Dacă fiica mea s-a căsătorit în România și a divorțat în Anglia,ce ar trebui să fac și unde ar trebui să merg s-o înregistrez ca divorțată, fără să fie ea aici?? Sau îmi trebuie procură?? Poate cineva a avut această problemă! Mulțumesc !