avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate Bogonici

Activitate Bogonici

Este o strada ingusta,pe care nu exista alt interes de a incetini, exceptand parcarea.Daca nu as fi fost nevoit sa pun frana atunci,cel mai probabil nu s-ar fi intamplat nimic rau...Totusi in decurs de 2-3 ore,s-au produs 3 accidente fix in acelasi loc si din aceasi cauza.
Buna ziua.M-am hotarat sa va adresez o intrebare in legatura cu un eveniment nefericit la care am fost participant.
In urma cu 2 zile,cand temperaturile in orasul meu erau putin sub 0 grade Celsius,am comis un accident de circulatie,in urma caruia am produs o avarie altui participant la trafic,cat si o avarie destul de serioasa propriului automobil.

Voi detalia acum conditiile in care s-a produs accidentul.Imediat dupa ce am iesit din parcarea blocului meu,in mai putin de 150 de m,un alt participant la trafic s-a oprit in fata mea pentru a incerca sa efectueze manevrele de parcare.In acel moment(eu nu aveam viteza mai mare de 35 de km/h),am franat.Fix in acea zona,se formase un strat de gheata pe carosabil,care a facut imposibila franarea pentru mine.Drept urmare l-am lovit pe participantul la trafic din fata mea(fata de care pastram o distanta de 15-20 de m).Pur si simplu nu am putut sa fac prea multe ca sa evit impactul,singurul lucru care a micsorat oarecum daunele fiind faptul ca am reusit sa virez si sa nu il lovesc in plin pe cel din fata mea.
Mentionez ca strada era uscata in rest.(am fotografii care dovedesc acest lucru).Dupa ce am constatat daunele,in urma discutiei cu locatarii din zona,am aflat ca stratul de gheata de pe carosabil a aparut din vina spargerii unei conducte ce ii apartine companiei de apa din oras,si care este lasata nereparata din vara anului curent,desi s-au depus numeroase solicitari de reparatie a acesteia.Mentionez ca eu am fost al treilea "norocos" care a facut accident fix in acel loc in acea dimineata,iar cat timp am stat acolo (20/30 de minute),inca 2 masini(atat am vazut eu) au derapat pe acea portiune.

Pagubele celuilalt participant la trafic se ridica la aproximativ 300€,insa pagubele mele,trec de 700€...

Intrebarea mea este: pot face ceva pentru a imi recupera paguba si daca da,cum ar trebui sa procedez?