avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident datorat neglijentei companiei de apa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident datorat neglijentei companiei de apa

Buna ziua.M-am hotarat sa va adresez o intrebare in legatura cu un eveniment nefericit la care am fost participant.
In urma cu 2 zile,cand temperaturile in orasul meu erau putin sub 0 grade Celsius,am comis un accident de circulatie,in urma caruia am produs o avarie altui participant la trafic,cat si o avarie destul de serioasa propriului automobil.

Voi detalia acum conditiile in care s-a produs accidentul.Imediat dupa ce am iesit din parcarea blocului meu,in mai putin de 150 de m,un alt participant la trafic s-a oprit in fata mea pentru a incerca sa efectueze manevrele de parcare.In acel moment(eu nu aveam viteza mai mare de 35 de km/h),am franat.Fix in acea zona,se formase un strat de gheata pe carosabil,care a facut imposibila franarea pentru mine.Drept urmare l-am lovit pe participantul la trafic din fata mea(fata de care pastram o distanta de 15-20 de m).Pur si simplu nu am putut sa fac prea multe ca sa evit impactul,singurul lucru care a micsorat oarecum daunele fiind faptul ca am reusit sa virez si sa nu il lovesc in plin pe cel din fata mea.
Mentionez ca strada era uscata in rest.(am fotografii care dovedesc acest lucru).Dupa ce am constatat daunele,in urma discutiei cu locatarii din zona,am aflat ca stratul de gheata de pe carosabil a aparut din vina spargerii unei conducte ce ii apartine companiei de apa din oras,si care este lasata nereparata din vara anului curent,desi s-au depus numeroase solicitari de reparatie a acesteia.Mentionez ca eu am fost al treilea "norocos" care a facut accident fix in acel loc in acea dimineata,iar cat timp am stat acolo (20/30 de minute),inca 2 masini(atat am vazut eu) au derapat pe acea portiune.

Pagubele celuilalt participant la trafic se ridica la aproximativ 300€,insa pagubele mele,trec de 700€...

Intrebarea mea este: pot face ceva pentru a imi recupera paguba si daca da,cum ar trebui sa procedez?
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: romanulnevoias , utilizator 06:34, 17 Decembrie 2016
Nu este neglijenta exclusiva a companiei de apa,dovada ca nu toti participantii la trafic din zona respectiva au fost implicate in evenimente similare
Dispozitiile in vigoare prevad obligatia participantilor la trafic sa adapteze atat viteza cat si maniera de condus,functie de conditiile meteorologice
In plus era necesar sa pastrati distanta necesara evitarii oricarui eveniment rutier
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2016
ynocentta, utilizator
Este o strada ingusta,pe care nu exista alt interes de a incetini, exceptand parcarea.Daca nu as fi fost nevoit sa pun frana atunci,cel mai probabil nu s-ar fi intamplat nimic rau...Totusi in decurs de 2-3 ore,s-au produs 3 accidente fix in acelasi loc si din aceasi cauza.

Nu este neglijenta exclusiva a companiei de apa,dovada ca nu toti participantii la trafic din zona respectiva au fost implicate in evenimente similare

Cum să nu fie,inițiatorul precizează că în decurs de 2-3 ore au fost și alte accidente,deci au fost mai multe incidente similare în ziua respectivă.

Dispozitiile in vigoare prevad obligatia participantilor la trafic sa adapteze atat viteza cat si maniera de condus,functie de conditiile meteorologice.

Din nou inițiatorul specifică:viteză era de 30-35 km/h și avea 15-20 m față de celălalt autovehicul.Să presupunem, că-i sarea în față fix in acea porțiune un copil,biciclist,câine etc., punea frână și derapa lovind una sau mai multe mașini care erau parcate pe stânga sau dreapta.Cine este devină în această situație?

In plus era necesar sa pastrati distanta necesara evitarii oricarui eveniment rutier

A pastrat distanța.
Ca să aveți șanse de reușită în eventualitatea unui proces împotriva companiei de apă,străngeți dovezi și martori atât de la ceilalți șoferi implicați în accidente căt și de la locatarii care au făcut reclamați,apoi consultați un avocat.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a lovit cainele cu masina Abu21 Abu21 Salutare! Am urmatoarea situatie: in urma cu cateva zile o masina mi-a lovit cainele. Eu eram cu el in parcare si a iesit in strada, in fata unei masini. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier loredana b loredana b Bună ziua! În ianuarie anul acesta am avut un accident cu maşina personală în timp ce mergeam la lucru. Maşina a derapat din cauza condiţiilor de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)