avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a lovit cainele cu masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a lovit cainele cu masina

Salutare!

Am urmatoarea situatie: in urma cu cateva zile o masina mi-a lovit cainele. Eu eram cu el in parcare si a iesit in strada, in fata unei masini. Ideea este ca acea strada este acoperita cu zapada si sub stratul de zapada este gheata. De obicei masinile merg cu maxim 20 km/h in zona respectiva in aceasta perioada a anului. Daca si soferul respectiv mergea cu o viteza normala pentru conditiile date, sigur ar fi putut evita acest incident, mai ales ca i-a venit cainele din fata, nu din lateral.
Ideea este ca soferul sustine ca i s-a crapat scutul de langa roata si vrea sa il platesc eu.
Sa nu ma intelegeti gresit, stiu ca sunt singurul vinovat pentru faptul ca mi-am lasat cainele pe carosabil! Problema mea este ca soferul putea evita impactul fara probleme daca isi adapta viteza conditiilor de drum si nu mi se pare corect sa ii platesc eu daunele (in primul rand nu sunt sigur ca dauna respectiva a fost produsa de lovirea cainelui meu). Mi se pare normal ca un sofer, atunci cand circula cu viteza sporita pe drumuri acoperite cu zapada/gheata sa isi asume faptul ca pot aparea si astfel de situatii. Adica putea fi orice altceva: un caine vagabond, un urs (strada este langa padure si este recunoscuta pentru desele aparitii ale ursilor care cauta mancare in tomberoane) sau, Doamne fereste, un om.
Eu acum nu stiu cine este vinovat din punct de vedere legal si cine trebuie sa plateasca paguba masinii.
Ma ajutati cu niste pareri?
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Abu21, utilizator
Cel mai recent răspuns: ilarion184 , utilizator 12:55, 15 Ianuarie 2013
Daca era cainele dumnevoastra sunteti direct raspunzator pentru el . La fel si daca musca pe cineva sau produce alte pagube. Si daca era un om la fel omul este vinovat daca nu era pe trecere. Este o parere doar ... sper sa te ajute si un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident datorat neglijentei companiei de apa Bogonici Bogonici Buna ziua.M-am hotarat sa va adresez o intrebare in legatura cu un eveniment nefericit la care am fost participant. In urma cu 2 zile,cand temperaturile in ... (vezi toată discuția)
Posesorii de caini raspund pentru accidentele rutiere provocate de acestia? p_andreea p_andreea Cainele meu maidanez a fost lovit de o masina in timp ce alerga pe strada. Bara din fata a masinii si capota s-au indoit putin. Cainele nu pare sa fi patit ... (vezi toată discuția)
Am calcat un caine cu masina th3dj th3dj Intr-o seara am trecut printr-un sat si din pacate am calcat un caine care a sarit in fata masinii grabindu-se sa ajunga acasa. Cainele s-a ridicat si ... (vezi toată discuția)