Cainele meu maidanez a fost lovit de o masina in timp ce alerga pe strada. Bara din fata a masinii si capota s-au indoit putin. Cainele nu pare sa fi patit ceva. Soferul pretinde sa platesc reparatia, din cauza ca sunt proprietara cainelui. Mentionez ca eram cu spatele si n-am vazut cum s-a intamplat, dar am auzit un zgomot puternic (o bufnitura)-cred ca mergea destul de tare, desi ningea zdravan si drumul era plin de zapada. Ce parere aveti? Exista vreo prevedere legala care sa traga la raspundere posesorul cainelui in astfel de conditii? Plus ca dupa accident a plecat si s-a reintors dupa o jumatate de ora cu pretentiile si abia atunci am vazut cum arata masina. #-o
Exista o prevedere in Codul civil privind raspunderea stapanului unui animal pentru pagubele cauzate de acesta.Dar in cazul acesta mi se pare cam absurda pretentia soferului.Poate fi si culpa lui, fiindca putea sa se asigure ,sa fie mai vigilent.
nu ti se pare normal sa ii platesti omului masina daca nu ai grija de caine? :)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Caini periculosi
gabycristy
buna ziua!
detin un caine inscris la art.1, lit b ca fiind caine periculos, fiind rasa Amstaff. Cainele are dresajul facut, etc. Problema mea este ca, atunci ... (vezi toată discuția)
Muscat de caine
Costica33
Ce se poate face impotriva unei vecine de 30 de ani care hraneste pe linga locuinta mea caini maidanezi?
Precizez ca am fost muscat si eu si familia de catre ... (vezi toată discuția)