avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Muscat de caine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Muscat de caine

Ce se poate face impotriva unei vecine de 30 de ani care hraneste pe linga locuinta mea caini maidanezi?
Precizez ca am fost muscat si eu si familia de catre acei caini, ca am discutat cu ea in nenumarate rinduri, omeneste dar continua. Hingherii in Bucuresti nu vin, va rog sa nu-mi dati acest sfat ca am sunat acolo si degeaba.
Urmind acelasi model, in zona de joaca a copiilor au aparut 2 caini din categoria periculosi, Rotweiller si Almstaff fara lesa, fara botnita. Au speriat copiii de multe ori si dorim sa dispara de acolo dar stapnilor nu le pasa ca se pot produce accidente grave cu acei caini.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:44, 25 Mai 2009
Poate nu ar fi rau sa va scoateti un certificat medico-legal din care sa rezulte clar ca ati fost muscat de un caine si sa actionati in judecata Primaria si Serviciul de Ecaritaj pentru ca nu-si respecta atributiunile stabilite si dumneavoastra ati fost victima unor caini maidanezi.
Ca sa mai reduc din impactul pe care l-a avut acest incident , marturisesc , ca , pentru prima oara in viata, am fost si eu muscata , superficial , de niste caini maidanezi.:D..Dupa cum a recomandat si colega 2007_rozi, s-ar impune o reclamatie scrisa , adresata Primarie , pentru a lua masurile necesare..Daca ar fi fost in discutie un caine cu un proprietar , ar fi existat paza juridica (practic , o raspundere pentru posesia animalului ) sau una materiala , daca acesta a fost incredintat unei terte persoane , pentru a fi ingrijit de aceasta...Lasand deoparte implicatiile juridice ale prezentei spete, va recomand sa va adresati unui spital , pentru a face acea injectie , si pentru a vi se acorda ingrijiri corespunzatoare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In primul rand trebuie stabilit cine este proprietarul cainelui.
Hingherii ar trebui sa vina dar au si cainii drepturi.Exista o lege.
In alte tari au drepturi multe, mult mai multe decat in Romania.Dar daca oamenii saraci nu prea au drepturi, ce drepturi ar putea sa aiba cainii din Romania...

Imi pare rau ca te-a muscat un caine maidanez Ioana.

avocat Claudiu Lascoschi
Cine ma ajuta si pe mine?
Am un vecin,este si comandant de politie.Si-a construit intre blocuri un garaj,pe care ulterior la transformat in locuinta. De fapt,profitind de functie,a marit constructia si sa mutat acolo cu familia,compusa din el,sotie ,7 caini si 8 pisici.
Problema este ca aceste animale umbla slobode prin cartier,inprastie escrementele prin scarile blocului,emana un miros neplacut,mai ales in perioada de vara,cind afara este cald,ca sa nu mai vorbesc de galagie.
Interventiile locatarilor sau soldat cu jigniri si amenintari din partea ofiterului si a sotiei acestuia,care sa ales si cu un dosar penal pentru loviri si alte violente...:)
Cautam solutii,pentru ca la organele locale nu se poate interveni...
am si eu o intrebare : ati vazut la stiri saptamana trecuta ce s-a intamplat cu calul de la gradina zoologica din nu stiu ce oras ??????? cum a fost omorat in bataie de acei criminali ?? vi se pare normal ? X-(

eu cred ca trebuie sa mai si protejam animalele si sa avem grija de ele. nu tot timpul sa cautam solutii legale sau mai putin legale pt a vedea cum trebuie sa scapam de ele . sunt si ele niste suflete .

in speta prezentata de mai sus, vina apartine proprietarilor acestor animale fiindca nu le acorda sufiecienta ingrijire .
ele nu au nici o vina


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caini periculosi gabycristy gabycristy buna ziua! detin un caine inscris la art.1, lit b ca fiind caine periculos, fiind rasa Amstaff. Cainele are dresajul facut, etc. Problema mea este ca, atunci ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu caine periculos ContSters362885 ContSters362885 Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca ... (vezi toată discuția)
Cainele meu a fost omorat de alt caine maraturunen maraturunen Buna ziua! Cainele meu Chihuahua a fost muscat pe strada de un caine Amstaff fara lesa si botnita,stapanul nu a vrut sa coopereze...dupa 4 zile catelusul meu ... (vezi toată discuția)