avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un vecin care are vila în construcție ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un vecin care are vila în construcție neîmprejmuită hrănea un câine vagabond, care fuge după copii, atacă alte animale, face gălăgie etc. Poate fi tras la răspundere proprietarul de facto (nu și de jure) pentru aceste lucruri?

Un vecin tamp, care si-a inceput vila insa nu mai are bani nici s-o termine nici de gard, tot hranea un caine vagabond. Acel caine s-a improprietarit pe respectiva zona. Fuge dupa copii , latra, ataca alti caini/pisici. , face galagie, se pis.... oriunde vrea el. Poate proprietarul de facto (nu si de jure) sa raspunda pt el ? Tot zice ca nu e cainele lui si ca ii da doar din mila mancare. Cainele ieri a muscat pe sora mea, destul de adanc/grav.

Nu de alta dar asa pot si eu sa-mi iau un caine si sa-l tzin nevaccinat, si fara lesa pe motiv ca nu e al meu, ca nu am acte pe el.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:46, 22 Aprilie 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU POATE FI RASPUNZATOR chemati ecarisajul pt a-l prinde
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Te rog sa-mi explici de ce nu e raspunzator? El a ingrijit un caine maidanez, ii lasa de mancare,etc. ? este sub ingrijirea lui acel caine.
Art. 1375

Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de animale

Proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa.

In cazul lui el NU ESTE PROPIETAR PE ACEST CAINE :) poti face dovada prin martori ca el serveste de el eventual
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Pascal19, utilizator
Se serveste de el ...
de caine este vorba :)
se serveste de caine pt paza, etc

Alte discuții în legătură

M-au muscat cainii de langa bloc hraniti de vecini, ce sa fac? Dana Marin Dana Marin Am la bloc niste vecine care hranesc, pe langa bloc, cainii maidanezi punandu-le farfurii cu mancare. Ieri unul dintre acestia m-a muscat cu bestialitate si ... (vezi toată discuția)
Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)