avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu caine periculos
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu caine periculos

Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca il lasa si a fost si amendat, poate fi asta o fapta penala?

Multumesc.
Potrivit OUG 55/2002, art.11 - "(1) Neluarea masurilor de prevenire a atacului canin de catre proprietarul câinelui sau de detinatorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. "....
conditia este ca dvs sa formulati plangere impotriva proprietarului cainelui iar organele de politie, la sesizarea dvs avertizeaza proprietarul sau detinatorul temporar al câinelui sa ia toate masurile pentru prevenirea comportamentului canin agresiv.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Cezar augustin Dinu, Avocat
Multumesc., Problema este ca l-au avertizat, amendat in nenumarate randuri si ala tot cu cainele liber iese si il foloseste ca mijloc de a speria, fara nici un dubiu asta face.
In aceasta situatie ce se poate face?
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Daca vad un Rotweiller liber pe spatiul comun imi rezerv dreptul sa ma apar de el prin orice mijloace necesare. Vorba adaptata a unui mare personaj istoric 'No dog, no problem'.

Alte discuții în legătură

Impiedicarea folosirii proprietatii de catre caine periculos lasat liber ContSters362885 ContSters362885 Nu pot iesi pe proprietatea mea din cauza unui om care sta cu chirie si care isi lasa mereu cainele periculos Rotweiller liber, fara lesa, botnita, stationeaza ... (vezi toată discuția)
Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Catei alergatori. miravalentinamira miravalentinamira Buna seara. Am 3 catelusi de 1 an . Am venit cu ei acasa (in lesa)si in scara blocului le-am dat lesele jos si cand un vecin a intrat in scara au fugit in ... (vezi toată discuția)