avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate Gabi1000

Activitate Gabi1000

Bună ziua, am o întrebare legată de o evaluare/expertiza asupra unui imobil. Imobilul este în proces de succesiune și trebuie să i stabilim valoarea pentru partaj, întrebarea este dacă imobilul în urmă cu câțiva ani a suferit o explozie urmată de un incendiu destul de serios, fiind afectat total și a necesitat reparații asupra întregului imobil, acest lucru poate afecta prețul stabilit de expert/evaluator? În ideea în care dacă l-am vinde un potențial cumpărător ar trebui informat despre ce s-a întâmplat în imobil, iar asta i ar putea scădea prețul sau ar găsi foarte greu un cumpărător deoarece eu nu știu cu exactitate urmările exploziei asupra construcției/imobilului deoarece nu s-a făcut o expertiză după explozie și nici de la pompieri nu dețin un raport în acest sens. Mulțumesc!
Nu i a fost pusa viata în pericol asta scrie și în constatarea medico-legala. De fapt băiatul a stat în spital 10 zile, urmând sa se mai. Prezinte la o reexaminare însă băiatul nu s a mai prezentat. Fapta este încadrată tocmai la lovire și alte violente tocmai pentru ca nu i a fost pusa viata în pericol. Și as dori sa știu ce pedepse se aplica în acest caz?
În urmă cu câțiva ani, o cunoştintă de a mea, a plecat la mare împreună cu câțiva prieteni, menționez ca majoritatea nu aveau vârstă de 18 ani împlinită. Acolo seara când au ieșit din club, unul dintre ei avea la el un cuțit tIP briceag, pe drum s au întâlnit cu o alta gașcă cu care nu se cunoșteau și care a făcut o remarca nepoliticosă la adresa unui dintre membri celuilalt grup. De acolo au început discuții contradictorii(violente), iar cel ce poseda briceagul l a înjunghiat le unul dintre ei provocându-i o leziune ce nu i a pus viata în pericol necesitând 14-16 zile de îngrijire medicala. Menționez ca gestul făcut s a produs pentru a pune capăt discuțiilor fără a fi conștientizat gravitatea faptei. De altfel menționez ca persoane din grupul inculpatului au fost agresați fizic de către persoanele din anturajul celui rănit. A fost dispusa trimiterea în judecata, însă ce vreau eu sa știu este ce pedeapsa i se poate aplica în astfel de caz? Mulțumesc!