avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters414954

Activitate ContSters414954

Buna ziua. Tatal meu lucreaza legal in Germania si a primit de la firma un "Atestat privind continuarea studiilor in vederea acordarii prestatiilor familiale" (formular E 402),dar nu stiu prea multe despre el. Am citit pe acest site ca Partea A a formularului este completată de instituţia competentă cu plata prestaţiilor familiale (Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale fosta Directia de Munca), iar partea B se completează de către unităţile şi instituţiile de învăţământ la care este înscris copilul solicitantului de prestaţii (unitatea scolara), conform legii.Formularul este solicitat de statele competente cu acordarea prestaţiilor familiale a căror legislaţie extinde perioada de acordare a prestaţiilor familiale peste limita generală de vârstă a copilului, în cazul în care acesta îşi continuă studiile. :)
Intrebarea mea este daca noi ca si copii la liceu/facultate/postliceala putem lua alocatie din Germania daca invatam si stam in Romania? Si daca da, ce acte ar mai trebui la adaugate la acestea?