avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru Alocatie Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru Alocatie Germania

Buna ziua. Tatal meu lucreaza legal in Germania si a primit de la firma un "Atestat privind continuarea studiilor in vederea acordarii prestatiilor familiale" (formular E 402),dar nu stiu prea multe despre el. Am citit pe acest site ca Partea A a formularului este completată de instituţia competentă cu plata prestaţiilor familiale (Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale fosta Directia de Munca), iar partea B se completează de către unităţile şi instituţiile de învăţământ la care este înscris copilul solicitantului de prestaţii (unitatea scolara), conform legii.Formularul este solicitat de statele competente cu acordarea prestaţiilor familiale a căror legislaţie extinde perioada de acordare a prestaţiilor familiale peste limita generală de vârstă a copilului, în cazul în care acesta îşi continuă studiile. :)
Intrebarea mea este daca noi ca si copii la liceu/facultate/postliceala putem lua alocatie din Germania daca invatam si stam in Romania? Si daca da, ce acte ar mai trebui la adaugate la acestea?

Alte discuții în legătură

Alocatie germania student Aleeex Aleeex Buna ziua. Parintii mei locuiesc in Germania iar eu sunt student in Romania. Am inteles ca pot obtine alocatie de la statul german pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)
Formular e411 Amada2227 Amada2227 Buna ziua.Eu am aplicat pentru alocatia baietelului meu la sfarsitul lunii noiembrie anul trecut.Copilul a fost nascut in strainatate.Inca nu am primit nimic ... (vezi toată discuția)
Formularul e411 madyy26 madyy26 Buna ziua, o sa va relatez problema mea.Eu, soțul si copilul locuim in Spania si am solicitat in Romania alocația de stat pentru copil(7luni), depunând la ... (vezi toată discuția)