avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formularul E411
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul E411

Buna ziua, o sa va relatez problema mea.Eu, soțul si copilul locuim in Spania si am solicitat in Romania alocația de stat pentru copil(7luni), depunând la dosar pe linga toate actele care ni s-au cerut si o negație de la statul spaniol in care specifica faptul ca copilul nu beneficiază de alocație in Spania si de nici un alt ajutor.Din Romania ne mai cere pe linga toate aceste acte sa solicitam in Spania formularul E 411, formular pe care eu l-am solicitat in nenumărate rânduri si mi s-a răspuns ca acest formular trebuie solicitat de către statul roman nu de către mine.Întrebarea mea este daca este adevărat ca acest formular trebuie sa il solicit eu sau cei din romania.Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:22, 10 Iunie 2019
Gasiti aici formularul E 411 si cu instructiuni de completare (reiese ca institutia care acorda alocatia este cea care completeaza):
[ link extern ]
Buna ziua!Sotul meu are contract in statul elvetian ,primim alocatii pentru copii de cand a semnat contractul ,anul trecut insa din mai eu (sotia)primesc pensie de invaliditate iar cei din statul elvetian ne-au trimis formularul 411 spre completare dar trebuie sa merg si la autoritatea care -mi acorda aceasta pensie pentru confirmare.unde merg ?la "Casa de pensii",la spital sau la cei care se ocupa de alocatii??
Trebuia sa deschideti o discutie noua fiind vorba de un alt subiect pus in discutie. Daca postati pe o discutie veche riscati sa nu primiti niciun raspuns.
Mergeti la institutia care va acorda pensia de invaliditate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La primirea formularului, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) trebuie sa completeze partea B a formularului pentru care va solicita informatii, dupa caz, de la:
...
b) Casa Judeteana de Pensii;
...
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Alocatie germania student Aleeex Aleeex Buna ziua. Parintii mei locuiesc in Germania iar eu sunt student in Romania. Am inteles ca pot obtine alocatie de la statul german pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)
Alocatii alinalaura04 alinalaura04 Buna tuturor. Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru ... (vezi toată discuția)
Formularul e411 broasca maria broasca maria am un baiat dintro rel. de concubinaj,tatal este in italia unde lucreaza legal,unde trebuie sa ma adresez pt a beneficia de prevederile acestui formular ? (vezi toată discuția)