avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate IonPopescu87

Activitate IonPopescu87

Buna ziua,

In urma cu 5 ani mi-am deschis un PFA si un cont bancar (unde figurez ca imputernicit) pentru a primi salariul de la firma la care lucram in momentul respectiv. PFA-ul a fost folosit exclusiv in acest scop.

Dupa aproximativ 2 ani am demisionat de la firma respectiva si m-am angajat in alta parte. Am inchis PFA-ul insa am pastrat contul bancar pentru a-mi primi salariul de la noua firma.

In momentul de fata, banca mi-a blocat contul pentur ca nu mi-am reactualizat datele de persoana juridica. Le-am explicat ca am inchis PFA-ul cu ani in urma si ca am continuat sa folosesc contul, insa nu am ajuns la o concluzie (am comunicat la telefon cu ei, ii voi mai suna si zilele urmatoare pt ca nu sunt in tara).

Problema este ca nu imi amintesc exact daca am fost la banca in momentul in care mi-am inchis PFA-ul, sa le explic situatia, sau daca ei mi-au sugerat atunci ca as putea sa pastrez contul.

Acum, am bani blocati in cont si as vrea sa ii recuperez.
De asemenea, stiu ca daca beneficiarul unui cont a decedat atunci imputernicitul trebuie sa anunte banca si nu mai are voie sa efectueze operatiuni cu contul. Nu stiu cum se aplica situatia asta in cazul meu, insa si eu am continuat sa extrag bani din acest cont dupa inchiderea PFA-ului (analogie cu moartea beneficiarului).

Ma puteti ajuta cu observatii / sfaturi?
Multumesc frumos!