avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare cont PFA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare cont PFA

Buna ziua,

In urma cu 5 ani mi-am deschis un PFA si un cont bancar (unde figurez ca imputernicit) pentru a primi salariul de la firma la care lucram in momentul respectiv. PFA-ul a fost folosit exclusiv in acest scop.

Dupa aproximativ 2 ani am demisionat de la firma respectiva si m-am angajat in alta parte. Am inchis PFA-ul insa am pastrat contul bancar pentru a-mi primi salariul de la noua firma.

In momentul de fata, banca mi-a blocat contul pentur ca nu mi-am reactualizat datele de persoana juridica. Le-am explicat ca am inchis PFA-ul cu ani in urma si ca am continuat sa folosesc contul, insa nu am ajuns la o concluzie (am comunicat la telefon cu ei, ii voi mai suna si zilele urmatoare pt ca nu sunt in tara).

Problema este ca nu imi amintesc exact daca am fost la banca in momentul in care mi-am inchis PFA-ul, sa le explic situatia, sau daca ei mi-au sugerat atunci ca as putea sa pastrez contul.

Acum, am bani blocati in cont si as vrea sa ii recuperez.
De asemenea, stiu ca daca beneficiarul unui cont a decedat atunci imputernicitul trebuie sa anunte banca si nu mai are voie sa efectueze operatiuni cu contul. Nu stiu cum se aplica situatia asta in cazul meu, insa si eu am continuat sa extrag bani din acest cont dupa inchiderea PFA-ului (analogie cu moartea beneficiarului).

Ma puteti ajuta cu observatii / sfaturi?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nelamurile in legatura cu un cont bancar si imputernicirea ... Mirea80 Mirea80 Buna ziua, Am o nelamurile in legatura cu un cont bancar si imputernicirea unei persoane. Datorita jobului meu, in cazul in care in care mor, eu continui ... (vezi toată discuția)
Blocare conturilor bancare de catre stat la persoana juridica Stefan_pers Stefan_pers Buna ziua, Problema a inceput in 2010 cand dupa prestarea unor servicii unei alte firme nu am fost platiti.E vorba de suma de 1800euro.Dupa aceasta gaura ... (vezi toată discuția)
Card debit neutilizat mihai311 mihai311 buna seara! am un card de debit neutilizat din 2006 deci de 8 ani pe cand lucram la o firma care imi vira salariu in cont mai are rost dupa atita timp sa ... (vezi toată discuția)