avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card debit neutilizat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card debit neutilizat

buna seara!
am un card de debit neutilizat din 2006 deci de 8 ani pe cand lucram la o firma care imi vira salariu in cont
mai are rost dupa atita timp sa merg sa predau cardul.
mentionez:ca de atita timp nu am primit nici pe adresa nici prin telefon vre-o instintare ca, cardul si contul aferent sa autoinchis,tare mie sa nu ma trezesc peste cativa ani cu vre-o surprisa ca mi-au tinut contul activ si sa le platesc pt gestionare,asta chiar ar fii o nesimtire din partea lor daca mi-au aministrat un cont fara sa ma informeze de starea lui niciodata mai ales fiind neutilizat de 8 ani
ce parere aveti?
Vexeti sa nu aveti bani de dat...
in caz ca ar fii nesimiti banca si a facut aceasta hotie(scuzati-ma dar nu am cum sa o calific).
ce trebuie sa fac sa procedez la ghiseu??va rog un raspuns un pic mai detaliat.
tot dintr-o postare pe acest site scria: Nu au cum sa va dea in judecata pentru ca datoriile sunt perimate de mult, dar daca le dati chiar si 1 ban ele vor fi creante valabile si va pot executa.
este valabila aceasta afirmatie ca sa stiu cum sa procedez la banca in caz ca mi-ar arunca bomba?
Pe ultimii 3 ani ar putea sa nu fie prescrise.
Depinde de sursa datoriei...
deci acesta a fost un cont pe un card de debit pe care l-am utilizat doar pentru extragerea de numera pana am plecat de la fosta firma in 2006.in acesti 8 ani contul nu sa utilizat de nici un fel in cont nefiind nici bani.depinde de situatia datoriei va referiti doar la administrarea contului ca altceva nare ce sa fie.

in caz de ultimi 3 ani(prescriere) o sa o platesc... dar daca e mare suma si mi-au pus 8 ani cum sa procedez la banca?totusi macar o sugestie ma puteti ajuta sau nu?
Nu cred ca e mare lucru sa va prezentati la banca si sa vedeti care e situatia contului, daca e activ, depuneti cerere de inchidere. Se prea poate sa nu fie activ dat fiind faptul ca e pe 0, daca erau bani in el ar fi avut ce administra. Cf contractului probabil ca v-au perceput de-a lungul vremii taxe de administrare. Corect e ca daca nu mai folositi un cont sa il inchideti.
Veti vedea si daca aveti ceva bani de plata si decideti atunci daca veti plati suma sau nu.
Nu va pot pretinde sume pe care le datorat pt perioada mai mare de 3 ani, insa daca nu accepta ( in caz ca aveti de plata) sa va inchida contul cu cat vreti dvs sa dati, nu le platiti nimic si gata, daca veti plati, vor stinge datoriile mai vechi si nu ati facut nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Intrbare valerica1979 valerica1979 am un card de debit de 4 ani de zile iar de 2 ani este expirat,am fost la banca sa-mi inchida contul de card iar banca nu vrea sa-l inchida pana nu platesc ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont inactiv macrisio macrisio In urma cu 4 ani am fost obligat de angajator sa imi fac ard de salariu la o anumita banca ,dupa ce am plecat de la respectiva firma am fost anuntat de ei ca ... (vezi toată discuția)