avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision administrare cont inactiv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision administrare cont inactiv

In urma cu 4 ani am fost obligat de angajator sa imi fac ard de salariu la o anumita banca ,dupa ce am plecat de la respectiva firma am fost anuntat de ei ca vor inchide cardul lucru care s-a si intamplat insa am aflat acum ca desi cardul a fost inchis contul atasat acelui card nu a fost inchis , si asa fara preaviz am fost sunat de o firma de recuperare creante ca asd avea o datorie de 150 de ron din neplata comisionului lunar de administrare si din dobanzile la aceste comisioane. Ce pot face in conditiile in care banca si cu mine nu am avut nici un fel de contact scris sau de alta natura in ultimii 3 ani si jumatate? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: macrisio , utilizator 20:42, 4 Martie 2014
Dobanzi la comision de administrare cont curent? Nu am mai auzit asa ceva. Este prima oara.
Intradevar daca s-a inchis cardul nu inseamna ca s-a inchis si contul curent, trebuia depusa o cerere de inchidere cont curent. Pe de alta parte, daca contul nu a fost folosit o anumita perioada de timp (6 luni) el trebuia inchis de catre banca ... pentru ca nu poti sa percepi comision pentru administrarea unui cont care are sold zero lei ... dar banca este in stare de orice. Oricum, daca firma de recuperare va incerca ceva in instanta, trebuie sa fiti pregatit sa va aparati.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Nu avea angajatorul cum sa va inchida dvs contul la banca, iar in ce priveste comisionul luar de administrare cont de card e legal. Nu aveti ce aparari sa va faceti, trebuia sa va inchideti contul daca nu mai aveati nevoie de el.

offtopic : userul nu a zis de ce banca e vb, dvs de unde ati presupus ca e vb de o anumita banca ? Sau credeti ca numai aia ia comisioane ?
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsul prompt , vreau sa mentionez ca am primit de la banca in decembrie 2013 o hartie in care se spune ca deoarece nu a fost activitate pe cont in ultimele 6 luni contul va fi inchis dupa care am fost contactat de firma de recuperare creante , intrebarea mea este de ce nu s-a petrecut acest lucru in 2011 de cand nu am mai avut activitate pe cont si se petrece acum la aproape 3 ani de cand a fost ultima activitate pe contul respectiv. Eu consider ca acest lucru este rea-vointa din partea bancii pentru a creste valoarea datoriei pe care o aveam . A doua problema este ca de fapt comisionul de administrare este de fapt mai putin de jumatate din suma restul fiind o dobanda cu ovaloare care mi-e mi se pare foarte mare. Am incercat sa intru pe site-ul bancii si sa vad daca gasesc vreo informatie despre conturi inactive si nu am gasit acest lucru. Mentionez ca din pacate nu mai am contractul pe care l-am semnat cu banca pentru ca am considerat problema inchisa. Daca cumva refuz sa platesc aceasta suma care mie mi se pare abuziva ce poate face banca in continuare ? Va multumesc anticipat
banca nu cred ca mai face nimica, ci firma de recuperari poate sa ceara unui executor sa va execute silit, iar toate aspectele ridicate aici , le puteti spune si in instanta cand veti contesta executarea.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont banca ContSters310434 ContSters310434 Buna ziua, Am avut in urma cu 9-10 ani un card de salariu la banca (nu mai stiu cum se numea atunci). La un an dupa deschidere am inchis contul completand ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont de student- comision administrare paulamahu paulamahu Buna ziua! Am o intrebare refritor la inchiderea unui cont de student la Banca. Fica mea, a fost studenta in perioada 2003-2007 si bursiera astfel ca ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)