avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate manuel-19

Activitate manuel-19

Care sunt pasii pentru a putea vinde produse de plafar (suplimente alimentare) in targuri? As dori sa am un plafar mobil, cort sau rulota, exact cum este un "foodcar", as intentiona sa am un "plafarcar". Ce avize si autorizatii am nevoie. Detin societate comerciala cu codul caen aferent vanzarii respective. Autorizatia de functionare cum se va obtine, pe sediul mobil?? Va multumesc!
Buna ziua!Tatal meu(parat) s-a aflat in proces cu o vecina (reclamant) care ne-a revendicat o suprafata de 55m2 din curte. Procesul a fost castigat de tatal meu la recurs-decizie irevocabila. Ulterior deciziei, ne-am trezit cu o noua chemare in judecata din partea fiicei vecinei, care a prezentat in instanta un contract de vanzare-cumparare realizat intre mama ei(vanzator) si ea(cumparator), contract realizat in timp ce pe rol se afla procesul cu vecina(mama noii reclamante). In contractul de vanzare-cumparare pretul dintre cele doua(mama si fiica) este mai mic de 4 ori decat realitatea. Contractul a fost facut doar pentru a gasi o noua cale de atac la adresa tatalui meu. In contract, mama-vanzatoarea declara ca nu exista nici un litigiu. Culmea este faptul ca defapt obiectul contractului dintre mama si fiica este un teren inregistrat la rolul primariei pe numele fiicei, iar mama declara pe propria raspundere in contractul dintre ele ca acest lucru s-a facut"in mod eronat timp de 16 ani". Realitatea este ca fiica -cumparatoarea construise imobilul-casa parte din contract atunci cand defapt s-a si inregistrat la rol. Tatal meu este din nou pe drumuri, iar instanta i-a respins exceptia de lucru judecat deoarece persoana care l-a chemat in judecata este alta(fiica) si se trece la judecarea pe fond ale aceleeasi cauze(castigata irevocabil cu mama reclamantei)....din nou expert, cheltuieli...etc.Daca acel pamant al reclamantelor se va vinde intre ele de 100 de ori, noi vom avea 100 de procese doar pentru-ca se schimba proprietarul sau 1-2 metri din revendicarea lor? Mi se pare penibil! Ce ar trebui sa facem in acest caz? Sa deschidem o actiune pentru a ataca acel contract derizoriu, atat ca pret cat si ca substanta? Cum s-ar putea apara tatal meu, care a castigat un proces cu mama reclamantei pe exact aceeasi cauza!? Ceea ce au facut cele doua vecine, mama si fiica este cusut cu sfoara alba, dar care ar fi cea mai buna solutie de aparare...implicit atac al tatalui meu in acest caz? Va multumim!