Am si eu o nelamurire. Invat pentru un examen si unul dintre actele normative pe care trebuie sa le studiez este: "Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor".
Intrebarea mea este legata de: "Posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în termen de" 48 de ore sau 15 zile?
Intreb fiindca atunci cand caut OG 2/2001 pe site-uri diferite, apar ambele variante. Chiar si pe Portalul Legislativ am gasit ambele variante.
Mi-am pus si problema daca trebuia ca in tematica sa scrie OG 2/2001 *actualizata* si atunci as fi stiut ca e in 48 ore, dar nu inteleg de ce m-ar intreba ceva ce s-a modificat/abrogat.
Buna ziua! Ma gandesc sa deschid un SRL (pentru licitatii auto), am tot cautat pe net informatii, insa am cateva intrebari si sper sa ma ajutati dvs inainte de a ma decide 100% daca se merita sa deschid firma si sa merg la un contabil pentru a ma ajuta la demararea procesului de infiintare. Eu sunt militar, asa ca firma va fi pe numele mamei mele, ea va fi asociat unic si totodata si administrator. Firma se va ocupa cu importul/exportul de autovehicule usoare sub 3,5t (cod CAEN 4511), firma va fi platitoare de TVA si o sa optez pentru plata TVA-ului lunar.
1. Sediul firmei va fi la adresa de domiciliu a mamei din buletin. Proprietarul in acte este tatal meu. Este o problema daca mama nu este pe actul de proprietate?
2. Vreau sa "colaborez" cu o contabila si anume sa imi faca actele cand voi importa si comercializa o masina (numarul de masini nu va fi unul mare, 5-6/an). Trebuie sa figureze ca si angajata a firmei si sa platesc la CAS si CASS pentru ea?
3. Pentru fiecare masina o sa platesc TVA-ul de 19%. Cat trebuie sa platesc impozit pe profit? 3% fiindca firma nu are angajati?
4. Tot vad pe internet legat de amenzi pentru lipsa casei de marcat. Banuiesc ca nu este nevoie in cazul meu, nu? Adica ii voi oferi clientului factura si toate actele necesare inmatricularii autovehicului, insa nu prea vad cum o sa-i scot bon fiscal pentru achizitia unei masini.
In timpul liber tranzactionez la bursa, iar profitul pe care il fac il primesc pe contul Skrill (Skrill este din Marea Britanie si nu are sucursala in Romania) si banii ii scot de pe cardul Skrill la un ATM din tara (precizez ca am trimis xerox dupa buletin pentru a primi cardul Skrill) si nu am declarat aceste venituri la fisc.
Temerea mea este daca ANAF poate vedea tranzactiile mele si retragerile de la ATM. Stiu ca bancile trimit in fiecare luna desfasuratorul fiecarui client al lor si astfel ii pot depista pe cei care nu declara veniturile, dar daca Skrill este din UK, nu cred ca ANAF mai primeste aceasta lista, nu?
Pe langa acest lucru, din ce am inteles eu, ANAF te poate depista doar prin desfasurator primit de la banci, nu? Spre exemplu, in aceste 2 situatii, ANAF-ul ma poate depista:
1. Folosesc direct cardul pentru cumparaturi, fara sa retrag banii de la ATM.
2. Retrag banii de la un ATM din alta tara.
Sper sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc frumos ! Sarbatori fericite !