avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am si eu o nelamurire. Invat pentru un examen si unul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am si eu o nelamurire. Invat pentru un examen si unul dintre ...

Am si eu o nelamurire. Invat pentru un examen si unul dintre actele normative pe care trebuie sa le studiez este: "Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor".

Intrebarea mea este legata de: "Posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în termen de" 48 de ore sau 15 zile?

Intreb fiindca atunci cand caut OG 2/2001 pe site-uri diferite, apar ambele variante. Chiar si pe Portalul Legislativ am gasit ambele variante.
Mi-am pus si problema daca trebuia ca in tematica sa scrie OG 2/2001 *actualizata* si atunci as fi stiut ca e in 48 ore, dar nu inteleg de ce m-ar intreba ceva ce s-a modificat/abrogat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alein , utilizator 19:10, 2 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Mi-am pus si problema daca trebuia ca in tematica sa scrie OG 2/2001 *actualizata*

Nu trebuia, în opinia mea, mi se pare de la sine înțeles că trebuie studiată varianta în vigoare.

Aveți aici forma actualizată a ordonanței:
[ link extern ]

Termenul de 48 de ore nu mai există, a fost eliminat din 2018 - detalii puteți citi în articol:
www.avocatnet.ro/articol_491...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~