Buna! In 2006 am nascut o fetita a cu a carui tata locuiam in concubinaj.Fetita poatra numele tatalui si a fost recunoscuta de acesta.Cand copila a implinit 1 an si11 luni ne-am despartit. De la acea data si pana in prezent tatal nu a contribuit cu absolut nimic la cresterea ei.cand copilul a avea 3 ani am plecat in strainatatate cu ea (avand procura de la tata) . de la 5 ani nu a mai acceptat sa imi dea procura si copilul nu il puteam tine cu mine. am dus copila in romania la o matusa(la cateva strazi de tatal ei,dar nu se interesa de ea nu o vizita macar , nimic..)eu am trimis lunar matusi timp de aproape 3 ani 350-400 euro lunar plus pachete o sunam intruna etc) dar eu o vroiam cu mine .(in romania nu aveam posibilitate sa o cresc :) Asa ca am luat taurul de coane si am spus vreau procura sa iau fata cu mine ca in romania era fara mama si fara tata :). de la varsta de 8 ani fetita e din nou in Austria cu mine, e la scoala are note foarte bune , eu ii platesc tot ce vrea sa faca extra scolar ( ia cursuri de chitara in particular si e inscrisa la un club sportiv ) de la 8 ani are domiciulul impreuna cu mine in austria, cei de aici de la scoala de la primarie etc, nu mi-au cerut niciodata nici un act de la tata:) fata nu vrea sa mearga sa il intalneasca(nici macar cand ii da semnatura pe procura :) chiar daca eu o invat de bine **cinstesteti parinti buni sau rai** asta e vorba mea :) niciodata nu l-am vorbit de rau e totus parintele ei . acum intrebarea mea e urmatoarea . la nastere in maternitate cand a fost inregistrata a primit numele tatalui. Care este adresa copilului din moment ce eu si tatal nu eram casatoriti tatal a locuit cu ea doar pana la 1 an si 11 luni deci niciodata nu a fost inregistrata pe domiciliul lui.toate actele in 10 ani si 7 luni(cat are ea acum) au fost facute de mine si pe buletinul/ pasaportul meu.ce drepturi are tatal? ce obligatii are tatal?(tot ce am spus mai sus pot dovedi cu probe) nu imi place sa umblu prin tribunale pentru simplu motiv ca nu am fost niciodata si nici nu stiu ce trebuie sa fac. dar sincer e ciudat ca an de an sa trebuiasca sa ma rog de el pentru o semnatura si nu o cauta pur si simplu un telefon nu da de ziua ei ,decum sa ii plateasca ceva(la un moment dat am intrebat *bine mai dar tu chiar nu ai de gand sa participi cu nimic la cresterea fetei? a ras si a zis sa il dau in tribunal ca el stie ca alocatia e de 70 lei si doar nu am fac eu d ras pentru atata:) de atunci nu am mai zis nimic ) nici eu nus milionara muncesc ingrijitoare de 6 ani la o familie( am firma deschisa din 2011,aici) am frati si surori in apropiere, dar ni e corect.. de ce scriu acum? pentru ca in vara pur si simplu ma amanat 3 saptamani pana a venit sa imi dea semnatura:) eram asa speriata ca nu ma pot intoarce cu ea si era septembrie aproape si incepea scoala:) nu vreau sa mai patesc asta.. vreau sa stiu ce pot face... orice parere sau sfat e binevenit multumesc