Multumesc de raspuns. Te rog, daca poti reformula astfel incat sa inteleg si eu ? Avem vreo sansa in justitie, sa atacam aceasta mizerie pe care i-a facut-o angajatorul ?
Nu inteleg formularea: ''consider ca sunt incidente aceste prevederi.''
Art 31 aliniatul 1 si aliniatul 3, ea fiind inca in perioada de proba. Firma respectiva pune presiune foarte mare pe angajati, le pune target-uri de neatins si astfel ii ruleaza cam la 3 luni, erijandu-se de existenta perioadei de proba.
Multumesc de raspuns. Angajatorul a refuzat sa semneze de luare la cunostiinta, asta e si problema, si peste 10 minute i-a reziliat unilateral contractul.
In familia mea am urmatorul caz: femeia gravida s-a dus la medic, a obtinut adeverinta medicala si s-a prezentat la angajator la resurse umane ca acestia sa-i semneze de luare la cunostiinta. I s-a spus sa se intoarca la birou, dupa care a fost chemata inapoi sa semneze instiintarea intreruperii relatiilor de munca.
A facut reclamatie la ITM Bucuresti, dupa o perioada ITM-ul a informat-o ca reclamatia se muta la ITM Oradea, unde isi avea sediul social firma, la Bucuresti fiind doar punct de lucru. Dupa alte cateva saptamani a venit raspunsul oficial de la ITM Oradea, cum ca ei nu au gasit nici o neregula in cazul acesta si ca singura cale este instanta.
Mentionez ca ea lucra cu contract de munca cu durata nedeterminata si intre data la care a fost eliberata adeverinta medicala si data la care a fost incheiat unilateral contractul de munca au trecut 2-3 zile.
Intrebarea mea este: are vreo sansa sa ajunga in instanta si sa castige?