avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate Loredana Monica

Activitate Loredana Monica

Răspuns la discuția Drum public complex privat
La multi ani! Multumesc pt raspuns. In contract se mentioneaza ca " in baza contractului de v-c, cumparatorii dobandesc si beneficiul dreptului de servitute de trecere special creat pt realizarea accesului la si din drumul public". Mentionez ca terenul este in proprietatea dezvoltatorului.
Buna ziua, locuiesc intr-un complex de blocuri din Popesti-Leordeni. In spatele complexului este un teren f mare care a devenit intravilan si pe care urmeaza sa se contruiasca alte blocuri. In complexul in care locuiesc exista o alee intre doua randuri de blocuri, aflata in proprietatea dezvoltatorului. Am inteles ca Primaria doreste sa o faca drum public, lucru cu care majoritatea locatarilor nu sunt de acord. Asociatia a trimis o adresa Primariei prin care se doreste a se afla intentiile Primariei. Exista vreo posibilitate prin care acest drum sa nu devena drum public? Am inteles ca dezvoltatorul (proprietarul terenului) nu se va impotrivi daca primaria ii va cere acest lucru, deoarece el insusi va construi pe terenul din spatele complexului de blocuri si are interes direct. Si chiar daca se va impotrivi, stiu ca Primaria il poate expropria conform legii. Majoritatea locatarilor au cumparat apartamentul in complex tocmai pentru ca se vroia a fi un complex inchis, lucru care se pare ca s-a dovedit a fi neadevarat. In calitate de proprietari ai apartamentelor din acest, putem face ceva in acest sens pentru a impedica ca acest drum sa devina public inainte ca hotararea sa fie publicata? Sunt si alte strazi, prin care se poate face acces la terenul din spate, unele chiar libere fara constructii. Va multumesc.