Ba da, exact asa scrie in contract, asta am semnat, dar nici cei de la agentie nu stiau ca nu este proprietarul de drept. Asa-zisul proprietar intentiona sa dispara cu banii fara a imi inmana cheile locuintei. Am reusit sa recuperez banii, dar nu si comisionul din partea agentiei. Intrebarea este daca pot sa reclam agentia si sa imi recuperez banii pentru ca nu au verificat situatia imobilului si autenticitatea datelor proprietarului?
Nu, contractul a fost semnat in imobilul ce urma sa il inchiriez. Am chitante ca am platit comisionul si chiria in avans. Cel care s-a dat drept proprietar a vrut sa dispara cu sumele de bani.
Am apelat la serviciile agentiei imobiliare pentru a inchiria o garsoniera in Brasov. Dupa ce m-am hotarat asupra imobilului, am semnat contractul de inchiriere cu proprietarul X, am platit chiria si garantia in avans, dar si comisionul agentiei.
Ulterior, s-a dovedit ca domnul X nu era proprietarul de drept al imobilului, nu era indreptatit sa il subinchireze, calificandu-se, cu dovezi, la frauda si inselaciune. Domnul X a incasat sume de bani reprezentand chiria/garantia de la mai multi potentiali chiriasi fara a respecta contractual de inchiriere, urmand sa pagubeasca mai multe persoane.
Pot sa reclam agentia pentru ca nu a verificat actele de proprietate ale imobilului, nici autenticitatea datelor proprietarului pentru a anticipa posibilitatea unei infractiuni?
Pot sa solicit restituirea sumei pe care am platit-o agentiei reprezentand comisionul?
Mentionez ca am incercat, fara success, intelegerea pe cale amiabila cu reprezentanta in cauza a agentiei.