avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate Marf

Activitate Marf

Lista de cheltuieli pentru furnizarea apei reci cuprinde: curentul electric (energia motrica), revizia anuala a grupului de pompare, analiza apei. Cat despre tratarea apei, din pacate investitia este una care depaseste posibilitatile financiare ale locatarilor - nu discutam despre un simplu filtru.
Apa din localitate nu este potabila, iar situatia este cunoscuta de multi ani. Atat timp cat exista o groapa de gunoi in proximitate, aflata in exploatare dar o exploatare care miroase a gaze asemanatoare metanului, panza freatica este afectata si din pacate nivelul nitratilor din apa depaseste de 5 ori limita admisa, sistemele de filtrare sunt o poveste frumoasa.

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la solicitare.

Numai bine!
@ Adam Grecu

In cazul de fata, alimentarea cu apa a imobilului se face in regie proprie. Dezvoltatorul a forat un put si a instalat intr-o camera tehnica un grup de pompare. Locatarii nu platesc apa, ci curentul consumat de grup, in momentul in care este necesar ca apa sa circule prin instalatie. Din acest motiv, nu putem permite domnului respectiv sa faca bransarea hidroforului la reteaua comuna de alimentare, pentru ca nu va veni nimeni (ma refer la furnizor) sa verifice, constate si sa remedieze lucrurile.
@ Elga50

Sunt de acord cu argumentatia dumneavoastra. Si eu cred ca singura solutie, in situatia in care dansul va face trece de la vorbe la fapte fara aprobarea conducerii asociatiei, este aceea de a actiona in judecata.
Intr-adevar contributia la cotele de cheltuieli comune ale asociatiei este un aspect care nu se negociaza. Din momentul in care devii proprietar, trebuie sa-ti achiti aceste obligatii de plata.
Cel de-al doilea aspect si anume, instalarea hidroforului si conectarea lui la reteaua de apa a blocului este cel care ne da batai de cap.
Acest aparat genereaza un anumit nivel de zgomot, care deranjeaza restul locatarilor aflati in imediata vecinatate. Apoi centralele termice de apartament vad forta de suctiune a hidroforului ca pe un consumator si declanseaza.
In situatia in care proprietarul isi monteaza hidroforul de capul lui, racordat la reteaua blocului, exista legislatie care sa-i permita sau sa-l impiedice sa faca acest lucru?
As dori sa lamuresc situatia cu proprietarul inainte ca acesta sa monteze hidroforul si sa evit neplacerile. Desigur daca se va ajunge pana la punerea in functiune si cauzarea problemelor explicate mai sus, ne vom adresa instantei.
Am convingerea ca pana si proprietarul in cauza, va avea motive de nemultumire, pentru ca o data instalat aparatul, nu va mai dori sa plateasca partea care revine dansului din factura de electricitate a partilor comune, iar pentru aceasta chestiune avem legislatie.

Multumesc frumos!
Buna ziua,

Blocul despre care discutam, este alimentat cu apa prin intermediul unui grup de pompare aflat in proprietatea comuna a locatarilor.
Unul din locatarii situati la parter, doreste sa monteze in balcon un hidrofor, pe care sa il racordeze la reteaua de alimentare cu apa a blocului.
Motivul pentru care sustine ca a luat aceasta decizie este acela ca nu doreste sa plateasca cota care revine dansului, din factura de curent electric a partilor comune.
In calitate de Administrator, sunt interesat daca exista un cadru legal care sa permita o astfel de bransare.
Luand exemplul acestui locatar, ne putem gandi ca fiecare dintre proprietarii care detin un spatiu de locuit in acest imobil, poate lua decizia de a monta un hidrofor, lucru care pare cel putin ingrijorator.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Toate cele bune!